ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

7 Απρ 2021

«Εμείς οι Αθάνατοι!»

Το βιβλίο τελειώνει με το ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για το αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις. Φαινομενικά φαίνονται υπεύθυνα τα κύτταρα και ότι αυτά παίρνουν τις αποφάσεις. Εντέλει όμως τα κύτταρα ακούν τον Λόγο! «Εν αρχή ην ο Λόγος» Τα κύτταρα πείθονται σε κάτι πιο αδιόρατο από τον εαυτό τους και την αντίδρασή τους στο περιβάλλον, και αυτό είναι ο Λόγος! Τα κύτταρά σου μπορεί να αποφασίσουν έναν καρκίνο, αλλά ο Λόγος μπορεί να τον σταματήσει! Οι επιστήμονες βρίσκονται ακόμη στην ανάπτυξη θεωριών πάνω σε αυτό που ο Αρχάγγελος έδωσε.

Ο Κανένας

*

 Για να γεννηθείς, σημαίνει ότι έχεις ολοκληρώσει εκείνο για το οποίο ρωτάς!

Από την ώρα που γεννιέσαι, έχει απαντηθεί το γιατί! Την ώρα που εσύ το θέτεις, είναι ετεροχρονισμένο! Άρα όσον αφορά τα θεϊκά θέματα πρέπει να μείνεις στα μαύρα: χωρίς πολύχρωμες σκέψεις και θεωρίες περί του γιατί ήρθες εδώ!

 Να είσαι στο στασίδι και να περιμένεις! Από κει και πέρα να ζεις την καθημερινότητά σου με τον πιο χαρούμενο τρόπο που μπορείς! Σαν να είναι Κυριακή! Σαν να βάζεις τα καλά σου, για να πας στην εκκλησία! Εσωτερικά όμως να παραμένεις, όσον αφορά την αναζήτηση σου προς τον Θεό, απόλυτα σιωπηλός!

 Διότι αυτή η σιωπή δηλώνει την έλλειψη αγωνίας, άρα απόλυτη βεβαιότητα, άρα ατράνταχτη μορφική ενέργεια πίστης και έλξης προς το Υπερανώτατο! Η υψηλότερη μορφή σεβασμού είναι το να πάψεις να νομίζεις ότι είσαι έξυπνος και ότι μπορείς να βρεις τον Θεό ή να τον προκαλείς με τα νάζια του νου για νά ’ρθει να σε γονιμοποιήσει! Τέτοια νάζια είναι το να θέλεις να ανήκεις σε ελίτ «ψαγμένων»!

 Έτσι δημιουργούνται οι ψευδοθεοί των θρησκειών, των ταγμάτων κ.λπ., οι οποίοι δεν είναι παρά γονιμοποιήσεις του Εωσφόρου που εμφανίζεται ως άγγελος φωτός, παραδίδοντας μέρος των έξυπνων αρχείων της σκέψης για να ασχολείσαι και να βρίσκεις μια άκρη!

 Εγώ λέω: «Είσαι, είμαι, εδώ σιωπηλά στο στασίδι, στα μαύρα. Απόλυτα χαρούμενος στην καθημερινότητα σου. Ο Θεός γνωρίζει τότε πως γι’ αυτό θα σου συμβεί αυτό που είναι να συμβεί! Ζήσε την ζωή σου όμορφα, χαρούμενα, λαμπερά, δημιουργικά. Η ζωή σου να έχει προσφορά για τους άλλους, αγάπη…

Αν έχεις τέτοια στάση προς τον Θεό, το μόνο που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου είναι να είσαι πολύχρωμος για τους άλλους και όχι για τον εαυτό σου! Εν αναμονή ενός μεγάλου γεγονότος δεν μοιράζουμε προσκλητήρια και γλυκά; Όλη σου η ζωή πρέπει να είναι ένα κέρασμα γι’ αυτό που θα σου συμβεί!

 «Κι αν δεν μου συμβεί;» Με μόνο το γεγονός ότι γεννήθηκες, ολοκλήρωσες την παρουσία του Θεού στον κόσμο! Γιατί δεν το σκέφτεστε αυτό; Δεν βολεύει! Αυτό δεν πουλάει, δεν δημιουργεί πιστούς! Ελευθερώνει! Οπότε δεν χρειάζεται να το πουν αυτό! Οι συζητήσεις για τον Θεό είναι άσκοποι σκοποί που σκοπεύουν στο άσκοπο!

«Μέσα στην καθημερινότητα δεν εμφανίζεται ο Θεός έως ότου κατέβει για να με γονιμοποιήσει;» Ναι! Αν τον γιορτάζεις με χάρη και χαρά! Ο Χριστός έλεγε: «Χαίρειν!» Έχετε χαρά! Μοιράζετε προσκλητήρια! Θά ’ρθει! Ζήστε την ζωή σας πολύχρωμα, δημιουργικά, χαριστικά για τους άλλους, χαρούμενα για σας!

 Το να βγεις εσύ να αναζητήσεις τον γαμπρό είναι συμπεριφορά ανάρμοστη. Αυτό το κάνουν οι τσούλες-ψυχές. «Εσύ δεν τον αναζήτησες τον Θεό;» θα με ρωτήσετε. «Ναι! Αφού όμως μου έκανε ψιτ γύρισα και είδα. Δεν πήγα από μόνος μου! Με πήγαιναν με το ζόρι στην εκκλησία! Δεν βγήκα στην ιερή αναζήτηση του Θεού! Αυτός μου έκανε ψιτ. Και πήγα! Καλή είναι η αναζήτηση, αλλά καλύτερο είναι να μην αναζητάς!

Τα «γιατί» έχουν την απάντηση του «μάννα»: κρατάνε μια μέρα!

 Το «γιατί» να μετατρέπεται σε χαρά μέσα στην καθημερι-νότητα και πρόσκληση και προσφορά προς τους άλλους!

Κράτα την βασική μελωδία σταθερή, γιατί αυτή θα φέρει εκείνο που θα έρθει έτσι κι αλλιώς σε σένα!

Αυτός που σ’ έστειλε ξέρει γιατί σε φύτεψε!

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: