ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

14 Οκτ 2021

Hopi Indian Chief White Eagle

Αυτή την στιγμή που βιώνει η ανθρωπότητα μπορεί να δει κανείς μια πόρτα ή μια τρύπα. Η απόφαση να πέσεις στην τρύπα ή να περάσεις την πόρτα είναι στο χέρι σου! Αν καταναλώνετε ειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο, με αρνητική ενέργεια, συνεχώς νευρικά, με απαισιοδοξία, θα πέσετε σε αυτή την τρύπα! 

Αλλά αν πάρεις την ευκαιρία να κοιτάξεις τον εαυτό σου, να ξανασκεφτείς την ζωή και τον θάνατο, να φροντίσεις τον εαυτό σου και τους άλλους, τότε θα περάσεις μέσα από την πύλη! 

Φροντίστε το σπίτι σας, φροντίστε το σώμα σας. Συνδεθείτε με το πνευματικό σας σπίτι. Όταν φροντίζεις τον εαυτό σου, φροντίζεις τον καθένα ταυτόχρονα! 

Μην υποτιμάτε την πνευματική διάσταση αυτής της κρίσης. Πάρτε την προοπτική ενός αετού που βλέπει τα πάντα από ψηλά με ευρύτερη θέα. Υπάρχει κοινωνικό ερώτημα σε αυτή την κρίση, αλλά και πνευματικό ερώτημα. Τα δύο πάνε χέρι-χέρι. 

Χωρίς την κοινωνική διάσταση πέφτουμε στον φανατισμό. Χωρίς την πνευματική διάσταση, πέφτουμε σε απαισιοδοξία και ματαιότητα. 

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις αυτή την κρίση. Πάρε την εργαλειοθήκη σου και χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία στην διάθεσή σου! 

Μάθετε την αντίσταση από το παράδειγμα των ινδιάνικων και αφρικανικών λαών: έχουμε εξοντωθεί και έχουμε εξολοθρευτεί. Αλλά δεν σταματήσαμε ποτέ να τραγουδάμε, να χορεύουμε, να ανάβουμε φωτιά και να χαιρόμαστε! 

Μην αισθάνεστε ένοχοι που νιώθετε ευλογημένοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές! Το να είσαι λυπημένος ή θυμωμένος δεν βοηθάει καθόλου. Η αντίσταση είναι αντίσταση μέσα από τη χαρά! 

Έχεις το δικαίωμα να είσαι δυνατός και θετικός. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνεις από το να διατηρήσεις μια όμορφη, χαρούμενη, φωτεινή στάση! 

Δεν έχει καμία σχέση με την αλλοτρίωση (άγνοια του κόσμου). Είναι στρατηγική αντίστασης! 

Όταν περνάμε το κατώφλι, έχουμε μια νέα κοσμοθεωρία γιατί αντιμετωπίσαμε τους φόβους και τις δυσκολίες μας! 

Αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα:

- Γαλήνη στην καταιγίδα!

- Μείνε ήρεμος, προσευχήσου κάθε μέρα!

- Κάνε συνήθεια να συναντάς τα ιερά καθημερινά! 

Δείξτε αντίσταση μέσα από την τέχνη, την χαρά, την εμπιστοσύνη και την αγάπη! 

***

Γιατί το μωρό του Θεού είναι σοφότερο των ανθρώπων και το ασθενές του Θεού είναι ισχυρότερο των ανθρώπων (Κορ. Α. 18-31)

«Βλέπετε πράγματι την κλήση σας, αδελφοί, γιατί δεν είστε πολύ σοφοί κατά σάρκα, δεν είστε πολύ δυνατοί, δεν είστε πολύ ευγενείς. 

Αλλά τα μωρά του κόσμου εξέλεξε ο Θεός, για να καταντρο-πιάσει τους σοφούς, και τα ασθενή του κόσμου εξέλεξε ο Θεός, για να καταντροπιάσει τα ισχυρά, και τα αγενή του κόσμου στην καταγωγή και τα εξουθενωμένα εξέλεξε ο Θεός, αυτά που δεν είναι, για να καταργήσει αυτά που είναι, με σκοπό να μην καυχηθεί καμιά σάρκα μπροστά στον Θεό. 

Από Αυτόν λοιπόν εσείς είστε μέσα στο Χριστό Ιησού, ο οποίος έγινε σοφία για μας από τον Θεό και δικαιοσύνη και αγιασμός και απολύτρωση, ώστε, καθώς είναι γραμμένο, αυτός που καυχιέται, στον Κύριο ας καυχιέται!» 

***

Η Αλήθεια είναι η αλχημική πέτρα του φιλόσοφου που μεταμορφώνει τα πράγματα!

Αυτός που φέρνει την Αλήθεια στον εαυτό του είναι αθάνατος, είναι ο κύριος της κατάστασης! Όλη η φύση τον γνωρίζει και οπουδήποτε πηγαίνει, όλα τα ζωντανά πράγματα τον χαιρετούν - λουλούδια, ζώα, άνθρωποι· ακόμη και ποτάμια· οι πηγές, τα βράχια και τα βουνά τον χαιρετούν! Αυτός που δεν φέρει την Αλήθεια στον εαυτό του, συναντά συνεχώς αντιφάσεις και δυσκολίες! 

Π. ΝΤΕΝΟΦ

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: