ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Ιαν 2016

Το κακό ως η τέλεια μίμηση του καλού! Αυτού που δεν είναι!

Εωσφόρος,  ο πιο όμορφος άγγελος! Ο φέρων το φως! Το φως της αυγής! Εκείνος που επέλεξε την αυτονομία του από τον Πατέρα! Και έγινε έτσι Γιος χωρίς Πατέρα! Γνωρίζοντας έκτοτε, ως αρχάγγελος, τα πάντα! Εκτός από ένα, που απώλεσε πλέον: την συνείδηση της ενότητας! Και μαζί με αυτήν την αθωότητα!
*
Αποστάτης από το Μυστήριο της ενότητας ο Εωσφόρος! Το Μυστήριο της αγάπης!
Γι’ αυτό όλα μπορεί να τα διδάξει, όλα μπορεί να τα μιμηθεί, εκτός από ένα! Αυτό που δεν μπορεί να είναι: ταπεινός, δηλαδή απλός, άγιος! Γι’ αυτό παραμένει εκπεσόν πνεύμα, πονηρό και ακάθαρτο! Ως άγγελος φωτός εμφανίζεται! Προσπαθώντας να μιμηθεί τον Χριστό! Το ανέσπερο φως! Το φως το αληθινόν, το φωτίζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον…
*
Οι ψευδοδιδάσκαλοι ένα πράγμα δεν έχουν -δεν μπορούν να έχουν: ταπεινοφροσύνη, δηλαδή απλότητα, αγιότητα!
Μπορούν να διδάξουν τα πάντα! Να εντυπωσιάσουν τον νου! Εξάλλου όλος ο πολιτισμός του Matrix δικός τους  -δικός του, του Εωσφόρου- είναι! Θα απουσιάζει όμως πάντα ο Θεός! Ο «χρυσός ζωής αγέρας» όπως λέει ο Ελύτης! Φιλοσοφία χωρίς Θεό, επιστήμη χωρίς Θεό, θρησκεία χωρίς Θεό, Σχολές χωρίς Θεό, ζωή χωρίς Ζώντα Θεό! Και υποκατάστατα Θεού, υποκατάστατα γνώσης, υποκατάστατα αγάπης: δεοντολογίες, κορέκτ, ψυχαναγκαστικά τελετουργικά κ.λπ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: