ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Σεπ 2017

Η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν αλλάζει όλη την εικόνα του κόσμου!

Η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν αλλάζει όλη την εικόνα του κόσμου!
Ενώνει τον χώρο με τον χρόνο σε κάτι ενιαίο, τον τετραδιάστατο χωροχρόνο! Kαι κατόπιν εισάγει το Ενοποιημένο πεδίο που ενοποιεί τον χώρο, τον χρόνο, την ύλη και την ενέργεια! Η ύλη επίσης, είτε σαν σωματίδια είτε σαν πεδία (ενέργεια), γίνεται ιδιότητα του καμπύλου χωροχρόνου και έτσι ο κόσμος αποκτά μια ενότητα! Ο χωροχρόνος και η ύλη-ενέργεια, έγινε γνωστό πως άρχισαν να υπάρχουν με το big-bang, την μεγάλη έκρηξη, πριν από 15 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια, και από τότε ο χώρος διαρκώς διαστέλλεται!
*
Ο άλλος τρόπος σκέψης που μας προκαλεί να αλλάξουμε, καταδεικνύεται μέσα από την κβαντομηχανική!
Η κβαντομηχανική μας λέει πως ο κόσμος δεν είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που εκτείνεται μέσα στο χώρο και τον χρόνο!
*
Από μια πολύ βασική άποψη που έχει να κάνει με κανόνες και ηθική, ό,τι σκέφτομαι, επηρεάζει τον κόσμο!
Και αυτό αποτελεί πραγματικά το κλειδί του, γιατί η αλλαγή της κοσμοθεώρησης είναι σημαντική! Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε κάτι με τους εαυτούς μας! Είμαστε εδώ για να εξερευνήσουμε τα πλήρη όρια της δημιουργίας! Είμαστε εδώ για να καταστήσουμε το άγνωστο γνωστό!
 Dean Radin (Ph.D)
*
 Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, θα καταλήξουμε ακριβώς εκεί όπου κατευθυνόμαστε!
Κινέζικη παροιμία
Σχόλιο: Αλλαγή πλεύσης σημαίνει νέος σκοπός!

Βρισκόμαστε εδώ για να γίνουμε δημιουργοί και να διαποτίσουμε τον χώρο με σκέψεις, νέες ιδέες και συναισθήματα!
*
Υπάρχει ακόμα μια ολοκληρωτική ασυνέπεια ανάμεσα στην άποψη του κόσμου της σύγχρονης φυσικής και στην εικόνα που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία!
Οι δομές της σημερινής κοινωνίας είναι πλέον ξεπερασμένες και δεν αντανακλούν την αρμονική αλληλουχία που παρατηρούμε στην φύση! Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της δυναμικής αλληλουχίας και για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε μιαν εντελώς διαφορετική κοινωνική και οικονομική δομή, και πρωτίστως, μια διαφορετική αντίληψη του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας! Αλλά, για να φτάσουμε εκεί, είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε από μια πολιτιστική επανάσταση, με το βαθύτερο νόημα της έννοιας. Η έκβαση αυτής της πολιτιστικής επανάστασης θα κρίνει και το αν θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σαν πολιτισμός!
F. Capra
*
Το σύμπαν είναι σκέψη
Το σύμπαν πλέον αρχίζει να μοιάζει περισσότερο σαν μια τεράστια σκέψη παρά σαν μια μεγάλη μηχανή! Και αυτή η σκέψη δείχνει πως το κβαντικό άλμα μπορεί να συμβεί κάθε στιγμή και όχι μόνο στον κόσμο των ηλεκτρονίων, αλλά και στον ενεργειακό κβαντικό κόσμο της ανθρώπινου μυαλού!
Τζέημς Τζηνς, αστρονόμος
*
Ο κόσμος μας δεν είναι μόνο μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα, γιατί με την παρατήρησή μας αλλάζουμε τον εαυτό μας αλλά και κάθε τι γύρω μας!
 Μάθαμε πως η καθημερινότητά μας δεν είναι πια ευτελής, μα είναι μια δυνητικά δυναμική πραγματικότητα! Και αντιλαμβανόμαστε πλέον το γεγονός ότι τίποτε δεν είναι πραγματικό! Ότι δεν ζούμε μέσα σ’ ένα υλικό σύμπαν, αλλά σε ένα σύμπαν δυναμικής ενέργειας!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: