ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Σεπ 2017

Πώς να υπερφορτώσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης σας για να μη νιώσετε ποτέ ξανά λυπημένοι, στρεσαρισμένοι ή καταθλιπτικοί

Αποφύγετε τους εθισμούς
Να χαίρεστε την  ζωή και να βρίσκετε πράγματα που παρέχουν βαθύτερη ηρεμία και ευτυχία! Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να εργάζεστε σε μια δουλειά που σας αρέσει!

Αποτοξίνωση
Βεβαιωθείτε ότι αποτοξινώνετε τακτικά τον οργανισμό σας, καθώς η συσσώρευση των τοξινών και βακτηρίων στο σώμα, αποτρέπει την παραγωγή ντοπαμίνης και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυξήστε την τυροσίνη
Η τυροσίνη είναι ένα από τα 22 βασικά αμινοξέα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πρωτεϊνών. Βασικά είναι το πιο σημαντικό χημικό για την παραγωγή ντοπαμίνης. Εξάλλου, η ντοπαμίνη έχει την δυνατότητα να ανεβάζει τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης. Για να ανέβουν τα επίπεδά της στο σώμα, θα πρέπει να καταναλώνετε πράσινο τσάι, πεπόνι, αμύγδαλα, μπανάνες, αβοκάντο και μαύρη σοκολάτα.

Μουσική
Τα επίπεδα ντοπαμίνης ανεβαίνουν και όταν ακούμε μουσική, ακόμα και όταν το κάνουμε για λίγο. Οργανώστε τη ζωή σας Τα επίπεδα της ντοπαμίνης ανεβαίνουν στην περίπτωση που οργανώνετε τις μικρές καθημερινές σας εργασίες!

Δημιουργικότητα
Τα επίπεδα της ντοπαμίνης στο μυαλό, ανεβαίνουν επίσης και με την δημιουργική δραστηριότητα. Δοκιμάστε τον χορό, το τραγούδι, το γράψιμο, την γλυπτική, την ζωγραφική, το σχέδιο, το μαγείρεμα κ.α και θα νιώσετε πολύ καλύτερα, άμεσα!

Βάλτε μια σειρά στα πράγματα
Αυτό σημαίνει μια οπτική υπενθύμιση του αριθμού των στιγμών που κάνετε πράγματα στη σειρά και είναι παρόμοιο με την οργάνωση των εργασιών και την πραγματοποίησή τους.  Αυτό θα ανεβάσει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και θα σας κάνει πιο χαρούμενους και ικανοποιημένους. Χρησιμοποιήστε ένα σημειωματάριο, γράψτε τους στόχους σας και σχεδιάστε να τους ολοκληρώσετε.

Συμπληρώματα
Τα επίπεδα ντοπαμίνης μπορούν να ανέβουν και με συμπληρώματα, όπως: κουρκουμίνη, γκίνγκο μπιλόμπα, ακετυλοτυροσίνη, θεανίνη -το πράσινο τσάι είναι μία πλούσια πηγή της!

Διαλογισμός
Ο διαλογισμός ανεβάζει τα επίπεδα της ντοπαμίνης με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι αερόβιες ασκήσεις. Βελτιώνει την διάθεσή σας, παράγει διανοητική ενέργεια και χαλαρώνει το μυαλό.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: