ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Σεπ 2017

Σου φέρονται άσχημα; Οκ! Δες τι επιλογές έχουμε γι’ αυτό!

Έχεις προσέξει ότι μερικοί άνθρωποι «πατούν τα κουμπιά σου», ή σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν ένα παιδί ανίκανο να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Άνθρωποι που δεν σε σέβονται, παραβιάζουν το προσωπικό σου χώρο, σου επιτίθενται λεκτικά, σε υποτιμούν και ακινητοποιούν και δεν αισθάνεσαι ασφαλής να είσαι ο εαυτός σου; Θα ήταν υπέροχο να περιβαλλόμασταν από άτομα που μας υποστηρίζουν, μας ενθαρρύνουν, μας μιλούν με ευγένεια, μας ακούν προσεχτικά, και κυρίως ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ! Αν το παραπάνω είναι ανέφικτο, σκέψου με ποιο τρόπο πιθανόν να έχεις συμβάλλει στο να προσελκύσεις ένα τέτοιο άτομο!

Συχνά υπονομεύουμε σχέσεις και υπέροχους ανθρώπους να έρθουν στη ζωή μας νιώθοντας συναισθήματα κατωτεpότητας, νιώθοντας μη άξιοι να είμαστε κοντά τους και επομένως απορρίπτουμε εμείς πρώτοι τους εαυτούς μας και μετά βιώνουμε την απόρριψη από αυτούς. Σκέψου ποια άτομα σου σπάνε τα νεύρα και δες μήπως η αρνητικότητα τους είναι ο καθρέφτης της δικής σου επίκρισης προς τον εαυτό σου και γι’ αυτό υψώνεις τοίχους για να αμυνθείς. Πιθανόν να μην έχεις θέσει όρια και να διατηρείς στάση θύματος. Κάθε φορά που είσαι θύμα λεκτικής επίθεσης ή δέκτης σκέψεων αρνητικά φορτισμένων το ενεργειακό σου πεδίο επηρεάζεται. Δες με ποιο τρόπο αντιδρά το σώμα σου όταν βρίσκεσαι κοντά σε αρνητικά άτομα. Ενδεχομένως να σωματοποιείς αυτή την δυσαρέσκεια με πόνο στο κεφάλι, ενοχλήσεις στο στομάχι κ.λπ. Το σώμα σου σού λέει να δράσεις πριν το σύμπτωμα παγιωθεί. Μπορείς να αντιδράσεις με ηρεμία, να μιλήσεις για το πως αισθάνεσαι! Τραγούδα ένα τραγούδι, ή πες μια προσευχή από μέσα σου όσο εκείνοι μιλούν! Σπάσε τους τα νεύρα με ένα πλατύ χαμόγελο, πάρε μια βαθειά εισπνοή, στείλε τους αγάπη και συμπόνια ή απλά αγνόησε τους! Να αποφεύγεις αρνητικούς ανθρώπους και μονόδρομες σχέσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να φέρεις υπέροχους ανθρώπους στην ζωή σου είναι να γίνεις πρώτα εσύ υπέροχος για τον εαυτό σου! Επαναλάμβανε τα θετικά σου στοιχεία! Μίλα ευγενικά στον εαυτό σου, να τον εμπιστεύεσαι, πίστεψε στην σπουδαιότητα και το μεγαλείο σου!

Κάθε βράδυ λέγε μπράβο στον εαυτό σου για ό,τι κατάφερες κατά την διάρκεια της ημέρας!  Μέτρα τις χαρές σου κα πέτα τα συναισθηματικά βάρη. Επίσης κάνε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που θαυμάζεις σε άλλους ανθρώπους και ανάπτυξε τα στον εαυτό σου! Έτσι ανεβάζεις τις δονήσεις της ενέργειας σου! Οι σχέσεις που δεν σε εξυπηρετούν, ακόμα και αν δεν απομακρύνονται από εσένα δεν σε αγγίζουν -στην θέση τους έρχονται άνθρωποι οι δονήσεις των οποίων είναι αντίστοιχες των δικών σου!

Γίνε υπέροχος με τους άλλους! Άκου προσεχτικά όταν σου μιλούν μα μην κρίνεις, ενθάρρυνε τους, να κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους, κοίταζε τους στα μάτια, άγγιζε τους τρυφερά στον ώμο, και κυρίως να είσαι ειλικρινής στις σχέσεις σου ξεκαθαρίζοντας ό,τι σε ενοχλεί!

***
Ανοίγεις με τον Θεό μια κουβέντα που δεν θα τελειώσει ποτέ! 
Όσο πιο πολύ πλησιάζεις το φως τόσο πιο αόρατος γίνεσαι για τους άλλους! 

Δεν αλλάζει ο κόσμος ούτε οι άλλοι! Αλλάζει όμως η σχέση σου με τον κόσμο, τον εαυτό σου και τους άλλους! 

Μπορώ απλά να είμαι αυτό που είμαι!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: