ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Σεπ 2017

Πολύτιμοι Kανόνες Ζωής

Να κοιμάσαι νωρίς! Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ!
Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα! Με χαρτί και μολύβι! Μην την αφήνεις στην τύχη! Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια! Μια φορά ζεις!

Τίμα την μέρα σου! Να έχεις τετράδιο με στόχους! Να το τηρείς ευλαβικά! Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις! Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου! Γενικά να γράφεις! Σου κάνει καλό! Αλαφραίνει την ψυχή σου!

Να ξυπνάς νωρίς! Πολύ νωρίς! Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς! Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου! Να περνάει το δικό σου!

Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς! Και να του μιλάς όμορφα! Φίλος σου είναι! Ο καλύτερος που έχεις!

Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις! Τουλάχιστον για 20 λεπτά! Ζεσταίνει τις μηχανές σου!
Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς! Εμπνευσμένες ομιλίες! Εμπνευσμένους ανθρώπους! Σε ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
Να χαμογελάς σε αυτούς που συναντάς! Να τους λες καλημέρα! Κι ας μη σου λένε εκείνοι! Κάποιο λόγο θά ’χουν! Να κοιτάς την ομορφιά τριγύρω σου! Παντού υπάρχει!

Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό! Όχι μόνο για σένα!
Να μπαίνεις στο ντους και να το απολαμβάνεις! Να αφήνεις τις σκέψεις έξω! Να ντύνεσαι όμορφα!

Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο! Είσαι! Απλά δεν σου το είπαν!
Να βρίσκεις 15 λεπτά για να διαβάζεις! Κάθε μέρα! Περιόρισε τα social
media! Μην ανοίγεις την τηλεόραση! Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος! Εσύ θα τον βρεις! Κανείς δεν σου τον χαρίζει! Όπως και την ζωή!

Να πηγαίνεις στην δουλειά σου με κέφι! Ακόμα κι αν δεν την γουστάρεις. Αν χρειαστεί να βρεις άλλη! Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς! Έτσι τιμάς τον εαυτό σου! Να δίνεις το ένα δέκατο του μισθού σου! Ακόμα κι αν είναι μικρός! Για σένα το κάνεις! Να δουλεύεις ομαδικά! Και να ζεις συλλογικά! Δεν γίνεται αλλιώς!

Να τρως δεκατιανό! Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου! Μια μπανάνα, ή ένα μήλο! Μην παραμυθιάζεσαι! Εύκολο είναι!

Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους! Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα! Αυτό που θέλεις! Μην τους φοβάσαι! Μην τους ζηλεύεις! Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω! Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα! Βάλε τον πήχη ψηλά!
Να χαίρεσαι με την χαρά του άλλου!

Να πίνεις μπόλικο νερό! Και να αναπνέεις βαθιά! Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις! Κι ας μην είναι της μόδας!
Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση! Μια ώρα να κόψεις την μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Όταν οι άλλοι θα έχουν 12 μήνες, εσύ θα έχεις 14!

Να μην πιστεύεις στην τύχη! Εσύ την φτιάχνεις! Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή! Να την ζεις την ζωή! Όταν γελάς να γελάς! Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς! Δεν είσαι από πορσελάνη! Δεν θα σπάσεις! Οι πορσελάνες είναι για την βιτρίνα!

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου! Μην το φοβάσαι! Δεν είναι μοναξιά! Είναι κακό να μην μπορείς να κάτσεις μόνος σου μαζί του και να πρέπει να έχει κάτι πάντα ανοιχτό! Σαν να έχεις μουσαφίρη και να τον παρατάς μόνο! Όλες οι λύσεις είναι μέσα σου! Στο μυαλό σου και στην καρδιά σου! Χαμήλωσε τον θόρυβο! Κλείσε την φασαρία και θα σου φανερωθούν! Ο Θεός είναι μέσα σου, λένε! Αυτό εννοούν!

Να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου και την καρδιά σου! Εσύ θα βρεις πότε το ένα και πότε το άλλο! Σαν τον καλό μάγειρα που ξέρει πότε να βάλει αλάτι και πότε πιπέρι!
Να σε βγάζεις βόλτα! Να σε πηγαίνεις σινεμά! Κι όπου αλλού γουστάρεις! Να νιώσεις ότι σε αγαπάς και σε τιμάς! Δεν το ξέρεις! Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου!

Μη σκοτίζεσαι για τις γνώμες των άλλων! Να τις ακούς! Αλλά πρώτα να ακούς την δική σου! Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι! Να κάνεις πάντα μια καλή πράξη! Να βοηθάς τους τριγύρω σου! Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις! Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά σου! Όλοι είναι οικογένειά σου! Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις! Δεν γίνεται αλλιώς!

Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής! Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100! Να τις γράφεις όλες! Άμα δεν τις γράφεις φεύγουν! Θαύματα, τα λέει ο Δάσκαλός μου! Το ότι περπατάς είναι ένα από αυτά! Γράψε το! Μην το προσπερνάς!
Μην κουτσομπολεύεις! Κοίτα την δουλειά σου! Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις!

Να την ψάχνεις! Να ρωτάς! Να διαβάζεις! Να μην πιστεύεις όλα όσα νομίζεις! Να εξελίσσεσαι κάθε μέρα! Μέχρι την τελευταία σου!

Να αγαπάς τον διπλανό σου! Πρώτα όμως να αγαπάς τον εαυτό σου! Δεν έχεις άλλον! Μη γελιέσαι! Μόνος έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτόν! Χωρίς τα παιδιά σου! Χωρίς το αμάξι σου! Χωρίς τα λεφτά σου! Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου! Αυτή που πήρες και αυτή που έδωσες!
Μόνο αγάπη υπάρχει! Γι’ αυτό είσαι εδώ!
Στέφανος Ξενάκης
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: