ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

31 Δεκ 2019

Ας μηδενίσουμε το κοντέρ! Να ξαναρχίζουμε από την αρχή την όμορφη ιστορία αγάπης που ήρθε στην Γη να γράψει ο άνθρωπος! Με μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ στον Χριστό-Εαυτό μας! Καλή χρονιά αγαπημένοι μου! Με φως και ελπίδα! Ο Χριστός έχει ήδη νικήσει!

Μπορεί να λέει κανείς όμορφες λέξεις μα αν δεν είναι εμβα-πτισμένες μέσα στην καρδιά του Χριστού-Εαυτού δεν έχουν ζωοποιό δύναμη! 

Φεύγουν από μόνοι τους γιατί δεν αντέχουν το φως! Όμως η ακτινοβόληση αυτού του φωτός από την καρδιά είναι η μόνη  ελπίδα!
***
Πέρα από την φώτιση!
Όλες σου οι εμπειρίες εξαρτώνται από το αντίθετό τους! Αν δεν μπορείς να γευθείς το πικρό, δεν μπορείς να γευθείς ούτε και το γλυκό, πάνε μαζί! Αν δεν μπορείς να δεις το σκοτάδι, δεν μπορείς να δεις το φως! Κι αν βρίσκεσαι συνεχώς σε μία μόνο κατάσταση, αρχίζεις να την ξεχνάς!
Αυτό εννοώ λέγοντας να πας πέρα από την φώτιση! Την μέρα που θα αρχίσεις να ξεχνάς ότι είσαι φωτισμένος, την μέρα εκείνη θα γίνει αυτό η φυσική πορεία τής ζωής σου, συνηθισμένη, τίποτα το ιδιαίτερο. Με τον ίδιο τρόπο που αναπνέεις, με τον ίδιο τρόπο που χτυπά η καρδιά σου, με τον ίδιο τρόπο που κυλάει μέσα στο σώμα σου το αίμα, γίνεται και η φώτιση μέρος τής ύπαρξής σου! Την ξεχνάς εντελώς!
Πρώτα πήγαινε πέρα από τον νου! Έπειτα πήγαινε πέρα και από την φώτιση επίσης! Μη μένεις κολλημένος πουθενά, μέχρις ότου γίνεις απλώς ένα συνηθισμένο μέρος της ύπαρξης μαζί με τα δέντρα, με τα πουλιά, με τα ζώα, με τα ποτάμια, με τα βουνά!
Νιώθεις μια βαθιά αρμονία, καμιά ανωτερότητα, καμιά κατωτερότητα...
Όσσο

Παρά λίγη καρδιά θά ’ταν ο κόσμος άλλος!
Οδυσσέας Ελύτης

Και τι κάνεις με αυτούς που ζητούν με αντεστραμμένο τρόπο την αγάπη σου; Που σε μισούν γιατί σ' αγάπησαν; Η δική σου αγάπη τους σώζει! Η αγάπη του Χριστού-Εαυτού... 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: