ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

1 Δεκ 2019

Οι λέξεις για να το πεις!

Αλλάζεις τις λέξεις, αλλάζεις τις σκέψεις! Πάντα μου προκαλούσαν δέος οι λέξεις! Πόση δύναμη έχουν! Καταστρέφουν, δυναμώνουν, δημιουργούν, αλλάζουν εμπειρίες και καταστάσεις! Αλλάζουν την σκέψη! Πόσο καλά τις χειρίζεσαι αλήθεια; Σαν εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να δώσεις και να πάρεις κάτι, σαν γέφυρα ανάμεσα σε σένα και τους άλλους, σαν διεκπεραιωτικό μέσο που στοχεύει κάπου;

Αλλάζεις λέξεις, αλλάζεις σκέψη!
Αλλάζεις λέξεις! Πόσες λέξεις μπορείς να αλλάξεις ώστε να αλλάξει η ψυχολογία σου; Αλλάζει το μήνυμα, αλλάζει η εντολή που πάει στον εγκέφαλο, αλλάζει η διάθεσή σου! Έχεις περισσότερη ενέργεια για να αλλάξεις την κατάσταση που δεν σου αρέσει, αφήνεις χώρο και περιθώρια για θετική σκέψη και κινητοποίηση! Και οι διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να αλλάξουν αν αλλάξεις τις λέξεις!

Λέξη με δύναμη!
Πώς θα σου φαινόταν να προσθέσεις τη λέξη «ακόμη» στο λεξιλόγιό σου; «Δεν τα κατάφερα ακόμη!» «Δεν μπορώ ακόμη»... Αμέσως αφήνεις δυνατότητες για κάτι να πραγματοποιηθεί στο μέλλον. Δεν αποκλείεις τίποτα! Υπάρχουν ίσως και άλλοι τρόποι να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου που τώρα ίσως τους σκεφτείς!

Ένταση στο θετικό!
Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και στις θετικές λέξεις. Έχει διαφορετική δυναμική το «είμαι καλά» από το «είμαι πολύ καλά», «όλα πάνε τέλεια»! Κάνε τα θετικά συναισθήματα πιο έντονα. Αντί να πεις «νιώθω χαρά» πες ‘νιώθω ενθουσιασμό», Τότε το κίνητρο θα γίνει πιο ισχυρό, η ενέργεια σου μεγαλύτερη!

Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πλουσιότατο, τα συναισθήματα πάρα πολλά. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα χρησιμοποιήσεις και να μάθεις να σταματάς με αυτόν τον τρόπο αρνητικά μοτίβα που έχεις υιοθετήσει!

Το υποσυνείδητο δέχεται ως αλήθεια ό,τι του δώσεις! Αν υιοθετήσεις θετικές λέξεις, αν αλλάξεις τις λέξεις που χρησιμοποιείς, θα δημιουργήσεις νέους νευρωνικούς δρόμους! Θα δημιουργήσεις νέο τρόπο σκέψης! Θα δεις το χρώμα και τη ζωντάνια εκεί που πριν ήταν αδιάφορα

Ποιες θετικές, ενδυναμωτικές λέξεις μπορείς να προσθέσεις στο καθημερινό σου λεξιλόγιο;
Νανά Συγκούνα
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: