ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

1 Δεκ 2019

Δεν γιορτάζουν τον εαυτό τους!

"Το να δοκιμάσεις το μέλι δεν λέει τίποτα! Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι είσαι το μέλι!" 

Να δει κανείς ποια είναι η πνευματική του φυλή! Και να πράξει αναλόγως! 
*
Για όλα υπάρχει ο σωστός χρόνος! Δεν επαναλαμβανόμαστε! Είπαμε δείξαμε πράξαμε! Πάμε γι’ άλλα! 
Το χαμόγελο σου, η χαρά σου, η ανθοφορία σου είναι ο αναστημένος Χριστός!
*
Υπάρχουν εκατοντάδες ατραποί προς την αλήθεια! Όλες έχουν την αξία τους στην εποχή τους!
Το κάθε άτομο έχει ατομική ατραπό! Γιατί ουσιαστικά η μοναδική ατραπός είναι η ίδια η ζωή! Και όλα όσα συναντά κανείς όταν την βιώνει με ουσιαστικό τρόπο! Ο τρόπος με τον οποίο ζει, βιώνει και συλλαμβάνει την ζωή ο καθένας μας είναι μοναδικός! Όλοι οι χάρτες και τα πρότυπα που πιστεύουμε απλά αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μας! Όμως η ίδια η ζωή δεν έχει παγιωμένους ή απόλυτους δρόμους! Τα μονοπάτια της ζωής μας τα υπαγορεύουν οι πεποιθήσεις μας και μόνον αυτές!
Θεοί των Κβάντα
*
Το πρόβλημα με όλα τα πρότυπα και τα νοητικά οικοδομήματα που αφορούν την ζωή είναι ότι το άτομο χρειάζεται να τα πιστέψει!
Τότε είναι αναγκαίο και χρήσιμο για κάποια χρονική περίοδο! Δίχως πίστη το πρότυπο είναι άχρηστο σαν δρόμος εσωτερικής ανάπτυξης! Κάποτε όμως έρχεται η στιγμή που το πρότυπο έχει εξυπηρετήσει τον προσωρινό του σκοπό ως χάρτης και μέθοδος!

Όταν φτάσει αυτή η στιγμή, τότε πρέπει να είναι έτοιμος κανείς να αφήσει κατά μέρος το πρότυπο και να στηριχτεί μόνο στην εσωτερική του ύπαρξη! Για το τελευταίο μέρος του ταξιδιού! Για τους περισσότερους κάτι τέτοιο φαντάζει τρομακτικό! Αποτελεί ένα άλμα από τον ασφαλή κόσμο των νοητικών οικοδομημάτων στο νοητικό κενό της άμεσης εμπειρίας!

Αν το πρότυπο της πραγματικότητας που μας φέρνει μέχρι σ’ αυτό το σημείο είναι αρκετά ακριβές, τότε μας έχει προμηθεύσει και με τα μέσα για να φέρουμε στον καθημερινό κόσμο όσα μάθαμε στον κόσμο της άμεσης εμπειρίας! Αν το μοντέλο της πραγματικότητας που πιστεύουμε απέχει πολύ από την αλήθεια, τότε ίσως αρνηθούμε την άμεση εμπειρία και επιστρέψουμε στην ασφάλεια των πεποιθήσεων μας! Ή ακόμα και να διαστρεβλώσουμε την αλήθεια έτσι ώστε να ταιριάζει με τα πιστεύω μας!
Οι θεοί των Κβάντα
*
Έθεσα την ερώτηση σε όλους: «Ποιο είναι το μήνυμά σου;»
Και τώρα που δεν χρειάζεται πια να είσαι τέλειος, μπορείς να είσαι καλός!
Τζων Στάινμπεκ
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: