ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

1 Δεκ 2019

Tο ημερολόγιο ενός φιλέλληνα

Για να αντιληφθεί κανείς την Ελλάδα χρειάζεται χρόνια. Μπορεί να περάσει ολόκληρη ζωή στην Ελλάδα, χωρίς να υποψιαστεί πως υπάρχει. Για να τη βρει, πρέπει να ψάξει εκεί που βρίσκεται: στην καρδιά του ποιήματος. Για να γνωρίσεις μια χώρα σε βάθος, θα πρέπει μοιραία να γνωρίσεις τη γλώσσα της. Η γνώση της νεοελληνικής γλώσσας, και μέσα από αυτήν, των μεγάλων ποιητών της Ελλάδας, είναι ό,τι πιο ελληνικό και πιο διαρκές μέσα μου. Γνώρισα τη μνήμη και τις ομορφιές μιας γλώσσας, της οποίας το διηνεκές, ο πλούτος, η μαρμαρυγή με μαγεύουν. Ανάμεσα σε όχθες, που άλλαζαν σχήμα και πλάτος στο πέρασμα των αιώνων, η γλώσσα που ρέει είναι η ίδια, αναβλύζει από την ίδια πηγή και κατευθύνεται προς την ίδια εκβολή. Και είναι συναρπαστικό να ξαναδιαβάζει κανείς τους αρχαίους ποιητές, αφού έχει διαβάσει και μεταφράσεις τους σύγχρονους. Νιώθει το απολαυστικό συναίσθημα ότι επισκέπτεται μιαν αρχαϊκή χώρα, κάπως γερασμένη, αλλά περίεργα οικεία, όπως τα αντικείμενα, που το νερό αλλοιώνει τη μορφή της, αλλά που μπορούν πάντα να αναγνωριστούν. Μια χώρα διαθλασμένη με μια λέξη. Αλλά που τη φωτίζει πάντα το ίδιο φως, το φως εκείνο που λέγεται ήλιος εδώ και τριάντα αιώνες!
Jacques Lacarriere 
* 
Ο αγαπημένος Ηλίας Λιούγκος: «Αν δεν είχα γνωρίσει τον Χατζιδάκι θα ήταν μάταιο το πέρασμα μου από αυτό τον κόσμο!»
Φωνή από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής! Η επιτομή του μη κυκλωματικού καλλιτέχνη! Σπάνιο ήθος! Με τόσο ταλέντο και ιστορία! Χάρηκα από καρδιάς την συνάντη- μας! «Αισθάνομαι υπεύθυνος για τους ακροατές, και το κοινό που με παρακολουθεί και δεν θα τους προδώσω ποτέ…»
*

Να ζητάς ευγενικά αλλά σταθερά από την ζωή αυτό που δικαιούσαι! Την χαρά! Πρωτίστως!
Να ξέρετε ότι όλο το αχ του κόσμου, το βάρος, η αγωνία, μπαίνει σε ένα αιθερικό σακούλι και διοχετεύεται σε λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, καταστροφές κ.λπ. 

Ο άνθρωπος έβαλε ρούχα που είναι λιγότερα από την ομορφιά του! Ιδέες, στάσεις, τρόπους, εκφράσεις, σκέψεις, συμπεριφορές! 

*
«Ο Θεός ξέρει γιατί μας κατέβασε στην γη αυτή την εποχή. Είναι η εποχή της απελπισίας του ανθρώπου!» 
Η παρουσία σου να αλλάζει τον κόσμο! Κάθε μέρα να γράφεται μια όμορφη ιστορία! 

Σας εξορκίζουμε, έστω και για μια ώρα, να είστε συνειδητά υπεύθυνοι άνθρωποι!
Μορύα
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: