ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

3 Οκτ 2013

Μαράν Αθά! Ο Κύριος έρχεται! «Να ασπάζεστε αλλήλους εν φιλήματι αγίω»

Ο απόστολος Παύλος λέει: «Να έχετε εγρήγορση, να έχετε πίστη σταθερή, να έχετε θάρρος, να έχετε δύναμη, ό,τι κάνετε να γίνεται με αγάπη!» Και τελειώνει με κάτι συγκλονιστικό μες στην απλότητά του: «Να ασπάζεστε αλλήλους εν φιλήματι αγίω». Δείχνει πόσο ο άνθρωπος ακόμα και το φιλί το χρησιμοποιεί με πρόθεση.

Μη ξεχνάμε πως ο Ιούδας φίλησε τον Χριστό κατά την πράξη της προδοσίας του! Χρησιμοποίησε ό,τι πιο άγιο για να κάνει την πιο αποτρόπαιη πράξη! Συνήθως οι ασπασμοί των ανθρώπων έχουν κάθε είδους προθέσεις! Από την πορνεία μέχρι την ενεργειακή, ψυχολογική, ή άλλη αφαίμαξη: να κλέψει ή να διαπραγματευτεί πράγματα!

Ο Παύλος λέει να ασπαζόμαστε ο ένας τον άλλον με αγιότητα! Συνταρακτικό! Μας ζητά, δηλαδή, να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από όλα αυτά που εμποδίζουν την Χριστική μας φύση να κυριαρχεί και να βασιλεύει!

Στο τέλος λέει: «Μαράν Αθά!» Ο Κύριος έρχεται! Συνταρακτικές λέξεις. Για τους Χριστιανούς πάντα η έλευση του Χριστού έχει να κάνει με την απονομή δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε πως ο Χριστός, όπως μας υποσχέθηκε, θα επιστρέψει ως βασιλεύς, ως Μέγας Αρχιερέας, για να ξεχωρίσει τα πρόβατα από τα ερίφια. Καθένας τότε θα κριθεί κατά τις πράξεις του, τα πεπραγμένα του!

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν σφόδρα την τιμωρία των «κακών»! Ο Χριστός δεν ζήτησε την τιμωρία κανενός! Ούτε γνωρίζουμε τι θα κάνει ο Χριστός στο τέλος! Το βέβαιο είναι πως δεν είναι δική μας δουλειά να καταδικάζουμε κανέναν! Αυτό που είναι το ζητούμενο, είναι να αντέξουμε να χωρέσουμε όλους τους ανθρώπους μέσα μας χωρίς κατάκριση! Θα πείτε: «Είναι δυνατόν να γίνει αυτό όταν μου επιτίθενται, με αδικούν, με προσβάλουν κ.λπ.;»

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος στην πραγματικότητα. Έχει εκχωρήσει την ελευθερία του -να μην πούμε την μοιραία λέξη στον «σατανά», ας το πούμε με κομψές λέξεις- σε αρνητικές ενέργειες, αρνητικές δυνάμεις κ.λπ. Αόρατος πόλεμος συμβαίνει! Ο «αόρατος πόλεμος» για τον οποίο μιλάει ο άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης! Τρομερός πόλεμος!

Και ο καθένας πρέπει να αποφασίσει πού θέλει να συνταχθεί. Θέλει να συνταχθεί στην στρατιά του φωτός; Και πού αλλού να θέλει κανείς να είναι! Όμως κάθε μη δυναμική μας σύνταξη με την στρατιά του φωτός είναι υπέρ του αντιπάλου! Που σημαίνει ότι διαιωνίζουμε σε πόνο και χρόνο αυτό που συμβαίνει στην Γη, και πλήττει τους πιο αδύναμους αδελφούς μας -υλικά και πνευματικά.

Ο άνθρωπος κινδυνεύει! Η ιστορία αυτή θα λάβει τέλος, μόνον όταν ο άνθρωπος θα σταματήσει να θέλει το κακό! Τότε θα κλείσει αυτή η τρομερή παρένθεση των συνεπειών της Πτώσης, και ο άνθρωπος θα ανακτήσει την θειότητά του και θα αποκατασταθεί ως Υιός Θεού -αυτό που πραγματικά είναι.

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: