ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Αυγ 2023

Επιτολή του Σείριου, την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, 06:28, με σημείο αναφοράς την Αθήνα.

  Την ώρα που το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη το ύδωρ της θάλασσας γίνεται υφάλμυρο και πόσιμο για μερικά λεπτά της ώρας.

 Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, μαζί με την ανατολή του Ηλίου, έχουμε και την ανατολή του Σείριου, του λαμπρότερου άστρου στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, αλλά και γενικότερα του λαμπρότερου άστρου στον ουρανό. Στην αρχαιότητα, μάλιστα, απέδιδαν την επιπλέον αύξηση της θερμοκρασίας αυτή την περίοδο (τα λεγόμενα «κυνικά καύματα») στην προσθήκη της ακτινοβολίας του Σείριου σε εκείνη του Ηλίου!

 Για περισσότερο από δύο μήνες, κάθε χρόνο, ο Σείριος έδυε τόσο κοντά στην ώρα της δύσης του Ηλίου και ανέτελλε τόσο κοντά στην ώρα της ανατολής του, ώστε δεν ήταν δυνατόν να παρατηρηθεί εύκολα. Και για περίπου 70 μέρες, ο Ήλιος ανέτελλε πριν από την εμφάνιση του Σείριου.

 Για τους Αιγύπτιους ιδιαίτερα, ο Σείριος είχε μεγάλη σημασία. Από το εσωτερικό του ναού της Ίσιδος οι αστρονόμοι – ιερείς παρακολουθούσαν, για να δουν την εμφάνιση του Σείριου πριν από την ανατολή του Ηλίου. Κάποτε έφθανε η περιπόθητη εκείνη ημέρα, όταν ο Σείριος, το λαμπρότερο άστρο του ουρανού, ανέτελλε στον πρωινό ουρανό και ήταν εμφανές για μερικές μόνο στιγμές, προτού η λαμπρότητα του ανατέλλοντος Ηλίου έκανε όλα τα άστρα αόρατα. Στο εσωτερικό του ναού οι ιερείς γνώριζαν ότι κάθε χρόνο, όταν ο Σείριος ανέτελλε λίγο πριν από τον Ήλιο, ο ποταμός Νείλος θα άρχιζε για μία ακόμη φορά να ξεχειλίζει και να πλημμυρίζει την γύρω περιοχή. Και ενώ σχεδόν παντού στον κόσμο μια πλημμύρα ήταν ανέκαθεν μια τρομερή καταστροφή, στην κοιλάδα του Νείλου η ετήσια πλημμύρα ήταν μια πραγματική ευλογία!

Οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν ιδιαίτερα την επιτολή του Σείριου με ιερές τελετές και μυστήρια. Το φαινόμενο του ανατέλλοντος αστέρα δημιουργεί ελικοειδείς ενέργειες-δυνάμεις, απαραίτητες για την ανέλιξη του ανθρώπου. Συμβαίνει ειδικά μόνο μια μέρα τον χρόνο, γι΄αυτό τον λόγο χρησιμοποιήθηκε από αρχαίους πολιτισμούς για να θεμελιώσουν και να προσδιορίσουν συγκεκριμένα γεγονότα , όπως την δημιουργία ναών, την εκπόρευση ιδεών, την γέννηση ιερών συμβόλων της δημιουργίας, την φανέρωση θεραπευτικών μυστικών και δυνάμεων, την έμπνευση μυστηρίων (Καβείρια, Ελευσίνια)…

*

Όμορφη μέρα αγαπημένοι μου! Φως και αγάπη στον κόσμο! Να αντέχουμε και να στηρίζουμε!

 Το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος! Από την αυτοεξορία του από τον παράδεισο δυστυχώς παραμένει ίδιος! γ.Ειρηναίος

 Είσαι ελεύθερος από τα δεσμά του θανάτου όταν είσαι ελεύθερος από τα πάθη σου! Να γυρίσεις στον εαυτό σου! γ. Ειρηναίος

 Είμαστε πλασμένοι για την αθανασία! Μόνο ό,τι αγγίζει ο Χριστός μένει αθάνατο! γ. Ειρηναίος από Stelios Nikolaides

Τραγούδα για έναν! Ζήσε για έναν! Βάλε χαρά σε ό,τι κάνεις για έναν! Είναι μέσα σε όλα και όλους!

Τραγούδα, παίξε, χάρισε, χόρεψε, μίλα με Εκείνον μέσα από όλους και όλα!

 Ψάχνεις αλήθεια, δικαιοσύνη, δικαίωση αγάπη, συμπαράσταση, τρυφερότητα μέσα στον κόσμο; Ψάχνεις συμπόνια ευφυΐα καλοσύνη; Ο κόσμος είναι ένα ψέμα χωρίς Εκείνον, τον Ζώντα Θεό! Είναι ένα σενάριο που εξελίσσεται τυχαία και φτιάχνει κόσμους και σε φυλακίζει σε αυτούς μέχρι να περάσει η ζωή σου αναζητώντας την αλήθεια, την αγάπη, το φως, το δίκαιο! Όμως δεν θα βρεις παρά μόνο ψήγματα.

 Ο κόσμος σου είναι ευθέως ανάλογος της απουσίας της αίσθησης του Θεού.

 Φέρε όλο τον εαυτό σου σε Αυτόν, μίλησε του μην τον αγνοείς.

Δεν υπάρχει μόνο ένας χρόνος για το κάθε τι, υπάρχει και ο χρόνος του Ζώντος Θεού.

 Προσευχή είναι και η χαρά και το χαμόγελο, αρκεί να αισθάνεσαι την αίσθηση της Παρουσίας του.

 Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Διαφορετικά θα ψάχνεις και δεν θα βρίσκεις παρά ψήγματα αγάπης, αλήθειας και ελευθερίας!

Μίλησε του ακόμα και αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει! Είναι εδώ, είναι όλα! Είναι ο μόνος που μπορεί να φτιάξει τον κόσμο και τον κόσμο σου!

 Αλλιώς, δες: τίποτα καλό δεν συμβαίνει, τίποτα αντάξιο σου! Φωνάζεις, παλεύεις εδώ και παντού... Και αυτό είναι εντάξει, κάνε το και αυτό... Όμως βλέπεις ότι δεν αλλάζει τίποτα οριστικά!

 Ούτε αυτό που έγραψα θα αλλάξει κάτι, όπως και κείμενα και βίντεο σε κάθε πλατφόρμα. Μόνο που και αυτή την φορά το έγραψα για Έναν!

ΕΣ ΕΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: