ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Αυγ 2016

2500 Χρόνια μετά η ΝΑΣΑ δικαιώνει τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα!

Ακούστε τους ήχους που παράγουν οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μέσα από τους ανιχνευτές των μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων της NASA: Voyager I και II, οι οποίοι κατέγραψαν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο ''αθόρυβο'' κενό του διαστήματος! Είναι μια συλλογή των πλανητικών εκπομπών ραδιοφωνικών σημάτων που κατεγράφησαν και μετατράπηκαν σε αρχεία ήχου! Αυτή είναι η ''Μουσική των ουράνιων σφαιρών'', για την οποία (2500 χρόνια πριν η ΝΑΣΑ αποδείξει την ύπαρξη της Μουσικής στο Σύμπαν), μίλησε ο Πλάτων, ο οποίος ονόμαζε την μουσική ως την ομορφιά του Σύμπαντος! Έλεγε επίσης ότι:

«H Μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει την αρετή!» και,

 «Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας! Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στην σκέψη, απογειώνει την φαντασία, χαρίζει χαρά στην λύπη και ζωή στα πάντα!»

Ο Πυθαγόρας άκουγε την συμφωνία του ουρανού, την μουσική των ουράνιων σφαιρών! Η μουσική για τους Πυθαγόρειους ήταν πάνω από όλα μαθηματικά! Η ουσία της ήταν οι αριθμοί και η ομορφιά της η έκφραση των αρμονικών σχέσεων των αριθμών, «τοὺς ἐν τοῖς ἀριθμοῖς ἁρμονικοὺς λόγους ἐννοῶν καὶ τὸ ἐν αὐτοῖς ἀκουστὸν ἀκούειν ἔλεγε τῆς ἁρμονίας».

«κατὰ δὴ τοὺς Πυθαγορικοὺς πρεσβευτέα τὰ τῶν ἀριθμῶν ὡς ἀρχὴ καὶ πηγὴ καὶ ῥίζα τῶν πάντων».

 Ανακάλυπταν τις αρμονικές σχέσεις των αριθμών στην μουσική και βάσει αυτών ερμήνευσαν τον Σύμπαντα Κόσμο. Η μουσική ήταν ακόμα η εικόνα της ουράνιας αρμονίας! Οι αρμονικές σχέσεις των αριθμών μεταφέρονταν στους πλανήτες! Οι πλανήτες καθώς περιστρέφονται παράγουν διάφορους μουσικούς ήχους, την «αρμονία των σφαιρών», που δεν τους ακούμε!

«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!

Υπάρχουν 5 συμμετρικά πολύεδρα! Ο  Πλάτων έλεγε ότι αυτά τα πολύεδρα είναι οι βασικοί δομικοί κρίκοι, τα πλέον σημαντικά δομικά στοιχεία στην δημιουργία του σύμπαντος.

Ο Kepler, που μελέτησε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων και ιδιαίτερα του Πλάτωνα, παρατήρησε με τις μετέπειτα έρευνές του, ότι οι τροχιές των πλανητών, και φυσικά της Χθονός-Γης, «γράφουν» την περιφέρεια συγκεκριμένων πολυέδρων!

Η τροχιά του Άρεως γράφει την περιφέρεια ενός τετράεδρου (Πυρ)! Η τροχιά του Διός γράφει την περιφέρεια ενός κύβου (γη)! Η τροχιά της Αφροδίτης γράφει την περιφέρεια ενός οκτάεδρου (Αήρ)! Η τροχιά της Γης γράφει την περιφέρεια ενός εικοσάεδρου (Ύδωρ)!

Μερικοί από αυτούς τους ήχους είναι σαν των δελφινιών, των ανέμων, των κυμάτων, των πουλιών, σαν τους ήχους από Θιβετιανά μουσικά μπολ, κρυσταλλικά κύμβαλα, κ.ά. Το καταπληκτικότερο σχετικά με τους ήχους των πλανητών είναι ότι σχετίζονται απόλυτα με τις 7 νότες!

Οι αντιστοιχίες των επτά κύριων πλανητών σε σχέση με τους μουσικούς φθόγγους (νότες) είναι:
1) Ήλιος = Μι
2) Αφροδίτη = Φα
3) Ερμής = Σολ
4) Σελήνη = Λα
5) Κρόνος = Σι
6) Άρης = Ρε
7) Δίας = Ντο

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: