ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

29 Αυγ 2016

Πολλοί θάνατοι -κλεισίματα κύκλων- πολλές γεννήσεις!

 Ο αναστάσιμος δρόμος του Χριστούλη! Εκείνος μας τον χάρισε! Το Ταξίδι είναι μεγάλο... Ταξίδι χαράς και Επίγνωσης! 

Θεέ μου, πόσο κοντά απ' την ευτυχία περ­νάει ο άνθρωπος!
Τσέχωφ
*
Λίγο θάρρος! Καλοσύνη χωρίς δύναμη δεν είναι καλοσύνη! Όποιος φοβάται,  ζει μισή ζωή!
Σπανίως είναι ένας άλλος ο προδότης μας! Ο ίδιος ο εαυτός μας είναι που πρόδω­σε τον αληθινό εαυτό μας! Και τώρα, στην μέση ηλικία, αναγκάζεται να το υποπτευτεί αυτό! Να πονέσει! Να συντριβεί και να αποφασίσει τελειωτικά: «Θα επανορ­θώσω ή θα αφεθώ στη φθορά;»

 Αν δεν αξιοποιήσεις την νέα πρόταση για ζωή αληθινή, ζωή δι­κή σου, του πεπρωμένου σου, αυτοπροδίδεσαι πάλι! Ο εαυτός σου έστω και αργότερα, έστω και μέσα σε γκρί­ζο σκηνικό, σε καλεί σπαραχτικά να συμφιλιωθείς μαζί του, να συνομιλήσετε, να ενωθείτε, να υπερβείτε τον χρόνιο δι­χασμό…
Είσαι υπεύθυνος για το πώς θα ανταποκριθείς στην κλή­ση, πολύ περισσότερο υπεύθυνος από τότε, κατά την φουρ­τουνιασμένη, ερωτευμένη, άπειρη, καταπιεσμένη νιότη! Και το ξέρεις! Γι' αυτό θυμώνεις, πικραίνε­σαι, απελπίζεσαι και το ρίχνεις στις διάφορες επιφανεια­κές φυγές και εθισμούς! Όμως το να φεύγεις απ' τον εαυτό σου είναι προσπάθεια μάταιη! Όσο του φεύγεις τόσο εκείνος σε αλυσοδένει και σε τραβάει με βία πίσω! Όλο και πιο θυμωμένος!
Και πάλι εσύ αποφασίζεις! Σε όλα και για όλα αποφασίζεις εσύ! Ακόμα και για το θάνατο σου εσύ αποφα­σίζεις, υποστηρίζουν αρχαίες διδασκαλίες! Και ο θάνατος είναι πολλών ειδών! Για να θυμηθούμε εκεί­νο το εύστοχο: «Πέθανε στα είκοσι του και τον έθαψαν στα ογδόντα πέντε του!»
Ευτυχία είναι η εκπλή­ρωση κάποιας παιδικής επιθυμίας, λέει ο Ζίγκμουντ Φρόιντ! Γι' αυτό ο πλούτος δίνει τόσο ελάχιστη ευτυχία! Το χρήμα δεν είναι επιθυ­μία της παιδικής ηλικίας!
Μ. Βαμβουνάκη
*
Όλα αλλάζουν! Εκεί που σταματούν τα λόγια, ο νους, οι αναλύσεις έρχεται ο Μεγάλος Καλεσμένος, ο Χριστός!
"Ιδού εγώ τα κάνω όλα νέα!'' Ο Αγαπημένος...  Ο Μόνος που μας αγαπά απόλυτα! 

Αυτό που σπέρνουμε θα ανθίσει! Γιατί οι σπόροι είναι Ουράνιοι!

Προσωρινά τα αποτελέσματα των λέξεων, μια που όλα τα εξουδετερώνει ο νους! Αλλά και τόσο βάλσαμο… Ο ιερός λόγος ευτυχώς ενσταλάζει στην ψυχή... 
*
Όποιος Σε συνάντησε καταλαβαίνει γιατί ενώ όλα είναι αποκαλυμμένα κανείς δεν τα βλέπει! Ζεις ανάμεσα μας! 
"Αν δεν μ' αγαπάς απόλυτα μην μ' αγαπάς καθόλου!" 
Μισές αγάπες μισές αλήθειες... 

Είμαστε μέσα μας και δεν το ξέρουμε!
N.Bekas 

Όλο το σύμπαν είναι με το μέρος σου!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: