ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

11 Νοε 2016

Το πρώτο πείραμα με την θρησκεία πρέπει να αρχίσει με την σιωπή!
Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν αφιερώνουν χρόνο στο να μένουν στην σιωπή ή να κάθονται ήσυχα σε διαλογισμό! Παραμένω σε εσωτερική σιωπή ατελείωτες ώρες! Όταν είμαι με άλλους, χαίρομαι πάρα πολύ! Είμαι μαζί τους ολοκληρωτικά και με όλη μου την καρδιά! Όταν όμως είμαι μακριά από ανθρώπους, είμαι εντελώς μόνος μου μέσα σ’ αυτήν την υπέρτατη χαρά της ζωής –την μακαριότητα του Θεού! Όπου κι αν είμαι, αυτή η χαρά είναι πάντα μέσα μου! Γιατί δεν πειραματίζεστε με την σιωπή ώστε να μπορέσετε να ζήσετε με τον ίδιο τρόπο; Οι περισσότεροι από σας δεν μπορείτε να καθίσετε ούτε δέκα λεπτά χωρίς να διασκορπίζονται οι σκέψεις σας προς όλες τις κατευθύνσεις! Δεν έχετε μάθει να είστε γαλήνιοι μέσα στο εσωτερικό σας σπίτι γιατί πάντα ο νους σας τριγυρνάει ανήσυχα!

Ο Δάσκαλός μου, ο Σρι Γιουκτέσβαρ, έλεγε: «Κλειδώνοντας την πόρτα του δωματίου της ευτυχίας, ο άνθρωπος τρέχει σε όλα τα άλλα μέρη ικετεύοντας για ευτυχία! Τι ανόητο, όταν έχει ολόκληρο το απόθεμα της χαράς μέσα στον ίδιο τον εαυτό του!» Έψαχνα τον Θεό από τα παιδικά μου χρόνια και η κοινωνία μαζί Του μου έδωσε τέτοια ευτυχία που καμία εκπλήρωση υλικής επιθυμίας δεν θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει! Δεν έχετε τίποτα αν δεν έχετε τον Θεό! Έχετε τα πάντα αν έχετε τον Θεό! Διότι είναι ο Κύριος του σύμπαντος!

Αν δεν έχετε νιώσει κάτι μέσω της θρησκείας, πειραματιστείτε με τον διαλογισμό! Ταρακουνήστε τον Θεό να βγει από την σιωπή Του! Πρέπει να επιμένετε: «Κύριε, μίλα μου!» Αν κάνετε υπέρτατη προσπάθεια μέσα στην σιωπή της νύχτας και νωρίς την αυγή, μετά από λίγο διάστημα θα δείτε να τρεμοπαίζει λίγο από το φως του Θεού, ή θα νιώσετε ένα ίχνος από την χαρά Του να διεισδύει στην συνειδητότητά σας! Ο πειραματισμός για να βρείτε τον Θεό στον διαλογισμό, στην σιωπή, φέρνει τα πιο απτά, τα πιο θεαματικά αποτελέσματα!»
Παραμαχάνσα Γιογκανάντα 

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: