ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

28 Νοε 2016

Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ο Θεός σάς έκανε γιους Του! Εσείς μετατρέψατε τον εαυτό σας σε ζητιάνο! Αν έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι είστε ένας αβοήθητος θνητός, τότε εσείς οι ίδιοι εκδώσατε μέσα στον νου σας την ετυμηγορία ότι είστε ξοφλημένοι! Αυτή η ετυμηγορία εναντίον του εαυτού σας είναι που σας κρατά φτωχούς ή στενοχωρημένους, όχι η κρίση του Θεού ή της μοίρας! Η επιτυχία ή η αποτυχία καθορίζεται από τον ίδιο σας τον νου!

 Ακόμα και ενάντια στην αρνητική γνώμη της υπόλοιπης κοινωνίας, μέσω της δοσμένης από τον Θεό θέλησής σας που κατακτά τα πάντα, αν δημιουργήσατε μέσα σας την πεποίθηση ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθείτε να υποφέρετε μέσα στις δυσκολίες, θα νιώσετε μια μυστική θεϊκή δύναμη να έρχεται σ’ εσάς! Και θα δείτε ότι ο μαγνητισμός αυτής της πεποίθησης και της δύναμης σας ανοίγει νέους ορίζοντες! Μη θρηνείτε για την τωρινή σας κατάσταση και μη στενοχωριέστε! Αν αρνηθείτε να στενοχωριέστε και αν κάνετε την σωστή προσπάθεια, θα είστε ήρεμοι και σίγουρα θα βρείτε έναν τρόπο να πετύχετε τον σκοπό σας!

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που στενοχωριέστε θέτετε ένα νοητικό φρένο! Και παλεύοντας ενάντια σ’ αυτήν την αντίσταση, καταπονείτε την καρδιά και τον νου σας. Δεν θα προσπαθούσατε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας έχοντας σε λειτουργία το φρένο, γιατί ξέρετε ότι θα κάνατε μεγάλη ζημιά στο μηχανισμό! Η στενοχώρια είναι το φρένο στους τροχούς των προσπαθειών σας - σας οδηγεί σε κατάρρευση! Τίποτα δεν είναι αδύνατο, εκτός κι αν νομίζετε ότι είναι! Η στενοχώρια μπορεί να σας πείσει ότι είναι αδύνατον να κάνετε αυτό που θέλετε.
*
Είναι ανοησία να προσπαθείτε να το βάλετε στα πόδια όταν στενοχωριέστε, γιατί όπου κι αν πάτε οι στενοχώριες σας θα σας ακολουθούν!
Πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας χωρίς φόβο και με καθαρή συνείδηση!
Όταν στενοχωριέστε κάνετε την κηδεία σας, την κανονίζετε εσείς οι ίδιοι! Δεν θέλετε να θαφτείτε ζωντανοί από τα άγχη σας! Γιατί να υποφέρετε και να πεθαίνετε κάθε μέρα από την στενοχώρια; Άσχετα με το τι αντιμετωπίζετε -φτώχεια, θλίψη, κακή υγεία- να θυμάστε ότι κάποιος σ’ αυτή την γη υποφέρει εκατό φορές πιο πολύ απ’ όσο εσείς! Μη θεωρείτε τον εαυτό σας τόσο άτυχο, γιατί έτσι ηττάσθε, και αποκόπτετε το παντοδύναμο φως του Θεού που πάντα προσπαθεί να σας βοηθήσει!

Είναι καλύτερο να είστε ένας δυναμικός, υλιστικός άνθρωπος και να πετύχετε κάτι, παρά να είστε ένας τεμπέλης!
Η στενοχώρια προκαλεί σπατάλη χρόνου και ενέργειας!
Αντί γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τον νου σας για να κάνετε κάποια θετική προσπάθεια! Τον τεμπέλη τον ξεχνά και ο Θεός και ο άνθρωπος! Πολλές περιουσίες έχουν αποκτηθεί από δραστήριους ανθρώπους, αλλά μην κάνετε τα χρήματα γνώμονα της επιτυχίας σας! Συχνά αυτό που φέρνει ικανοποίηση δεν είναι τα χρήματα αλλά η δημιουργική ικανότητα που ασκήθηκε για να κερδηθούν!
*
Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σας, κάντε την ύψιστη προσπάθεια να το αντιμετωπίσετε χωρίς στενοχώρια! Και μέχρι να λυθεί, να είστε καρτερικοί!
 Να προσπαθείτε σταδιακά να υπερβαίνετε οτιδήποτε προκαλεί ενόχληση! Δεν είναι αυτό πρακτική σοφία; Αν είστε νέοι και δυνατοί, τότε, καθώς σταδιακά ενδυναμώνετε την θέληση και τον νου σας, μπορείτε να ασκήσετε πιο αυστηρές μεθόδους αυτοπειθαρχίας, όπως εγώ!

Αν σκέφτεστε ότι έρχεται ο χειμώνας και πρόκειται να κρυολογήσετε, δεν αναπτύσσετε νοητική δύναμη! Ήδη συνδέσατε τον εαυτό σας με κάποια αδυναμία! Όταν νιώθετε ευάλωτοι στο κρυολόγημα, νοητικά να αντιστέκεστε: «Φύγε! Ακολουθώ τις προφυλάξεις της κοινής λογικής, αλλά δεν θα επιτρέψω στην στενοχώρια γι’ αυτό να προσκαλέσει την αρρώστια με την εξασθένιση του νου μου!» Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία! Μέσα στην καρδιά σας κάντε ειλικρινά το καλύτερο που μπορείτε σε κάθε περίπτωση, αλλά χωρίς άγχος! Η στενοχώρια το μόνο που κάνει είναι να παραλύει τις προσπάθειές σας! Αν δεν αναγνωρίζετε αδυναμία όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα, και αν αρνείστε να στεναχωριέστε με τα προβλήματά σας, θα δείτε πόσο πιο επιτυχημένοι, γαλήνιοι και ευτυχισμένοι θα είστε! Μέσα από τις προσπάθειές μου το συνειδητοποίησα αυτό στην ζωή μου! Πρέπει να κάνετε το ίδιο!

Κάθε μέρα να διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας: «Δεν θα είμαι ούτε τεμπέλης ούτε πυρετωδώς δραστήριος! Σε κάθε πρόκληση της ζωής θα κάνω το καλύτερο που μπορώ χωρίς να στενοχωριέμαι για το μέλλον!»
Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: