ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

2 Ιουλ 2017

Αυτό που παίζεται μέσα στο Νου σου, αυτό βλέπεις γύρω σου, αυτό ζεις! Έχεις Σκοπό; Γιατί Ζεις;

Αν δεν έχεις έναν σκοπό για τον οποίο να είσαι πρόθυμος να πεθάνεις, δεν αξίζει να ζεις! Αφετηρία της επίτευξης κάθε στόχου είναι ένα δυνατό όνειρο! Ο ίδιος ο Στόχος είναι ένα Όνειρο! Κάθε φορά που σκέφτεσαι νοερά τον Στόχο σου, επικεντρωμένα και με αποστασιοποίηση, ο εγκέφαλος σου δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στο αν ο Στόχος είναι υπαρκτός στο Φυσικό Σύμπαν η όχι! Αν θέλεις πραγματικά να πετύχεις και να υλοποιήσεις κάθε Στόχο σου, χρειάζεται να ξεκινήσεις από τον Νου σου!

Από κει και πέρα είναι θέμα εστίασης, χρόνου και δράσης η υλοποίηση του! Ακόμη από αυτή την θεωρία προκύπτει πως δεν μπορείς να κατηγορείς τους άλλους για οτιδήποτε -στο παρελθόν, παρόν και μέλλον- ούτε μπορείς να βρίσκεις δικαιολογίες και προσχήματα για την συμπεριφορά και τα αποτελέσματα της ζωής σου, των χρημάτων, των σχέσεων, των στόχων σου!

Αυτό που παίζεται μέσα στο Νου σου, αυτό βλέπεις γύρω σου, αυτό ζεις! Όπως έξω έτσι και μέσα, όπως πάνω έτσι και κάτω!

Σταμάτα για λίγο να κοιτάς «εκεί έξω» και άρχισε να κοιτάς «εδώ μέσα»! Εδώ βρίσκεται ο κατεργάρης! Ο Νους, ο δικός σου καταδικός σου Νους! Όμως μην νομίσεις πως είναι κάποιος κακός εχθρός που σου βάζει συνεχώς τρικλοποδιές -όχι δεν είναι! Απλά, έτσι ξέρει έτσι κάνει! Τι είναι και τι κάνει ο Νους σου ξέρεις; Τις δυνατότητες του και πώς θα ωφεληθείς εσύ από αυτές; 

Ο Νους δίνει την ειδική γνώση, τις ειδικές προϋποθέσεις, το ειδικό πλαίσιο στα μάτια για να δουν! Ο Νους δημιουργεί το Σύμπαν και κατόπιν τα μάτια το «βλέπουν»! Με πιο απλά λόγια, το Σύμπαν είναι μέσα στον Νου! Όλα όσα γύρω σου γίνονται αντιληπτά, βασίζονται σε αυτά που ήδη ξέρεις! Όσο κι αν σε βολεύει να λες σε συνθήκες καθημερινότητας ότι ο κόσμος υπάρχει «εκεί έξω» ανεξάρτητα από εσένα, η άποψη αυτή δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί!

Δεν είμαστε απλώς θεατές που βρέθηκαν τυχαία σε μια κοσμική Συμπαντική σκηνή, αλλά δημιουργοί και διαμορφωτές που ζούμε σε ένα συμμετοχικό Σύμπαν! Τα πάντα γύρω μας είναι πιθανές Σκέψεις του Νου, πιθανές κινήσεις της Συνείδησης, του Πνεύματος! Κάθε στιγμή κάνουμε τις επιλογές μας από αυτές τις κινήσεις για να εκδηλώσουμε μια εμπειρία μας!

Δεν πρόκειται για Νου υπεράνω της Ύλης, αλλά πρόκειται για Νου=Ύλη! Δεν δημιουργεί το Πνεύμα τον κόσμο αλλά το Πνεύμα ΕΙΝΑΙ ο κόσμος! Όλα είναι αλληλεξαρτώμενα!

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την γνώση για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα αυτό που οι πνευματικοί ηγέτες γνωρίζουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια! Ανακάλυψαν λοιπόν πως αν μετρήσουν τον ηλεκτρισμό του εγκεφάλου ενός ανθρώπου -χρησιμοποιώντας αξονικό τομογράφο- όταν αυτός ο άνθρωπος κοιτάζει ένα αντικείμενο που τον διεγείρει συναισθηματικά, και ξανά μετά όταν φαντάζεται το ίδιο αντικείμενο, ξανα-δραστηριοποιούνται οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου και αναπτύσσονται τα ίδια συναισθήματα!

Ο Νους δεν ξέρει την διαφορά ανάμεσα στο «εκεί έξω» και στο «εδώ μέσα!»
Για την ακρίβεια δεν υπάρχει «εκεί έξω» ανεξάρτητο από το τι γίνεται «εδώ μέσα». Κάθε φορά που κλείνεις τα μάτια σου και σκέφτεσαι νοερά. «ονειρεύεσαι» ένα αντικείμενο, γεγονός ή κατάσταση, παράγεις τα ίδια εγκεφαλικά πρότυπα που θα παρήγαγες αν κοιτούσες αυτό το αντικείμενο, γεγονός ή κατάσταση! Ο εγκέφαλος όχι μόνο δεν ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτό που βλέπει στο περιβάλλον και σε αυτό που φαντάζεται, αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα σε ένα γεγονός που γίνεται στο φυσικό Σύμπαν και σε ένα γεγονός που γίνεται στο κόσμο του «Ονείρου»!

 «Μια νύχτα ο Τσουάνγκ Τζου ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα! Όταν ξύπνησε όμως δεν ήξερε αν ήταν ο Τσουάνγκ Τζου που ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα, ή η πεταλούδα που ονειρεύτηκε πως ήταν ο Τσουάνγκ Τζου!» λέει ο Lao Tse.
* 
Το Όνειρο είσαι Εσύ!
Έχοντας αποδειχθεί πνευματικά και επιστημονικά η άμεση αποτελεσματικότητα της διαδικασίας του «Ονείρου» η χρήση του είναι καθημερινότητα!

Τίποτε δεν είναι εξωτερικό!
Στην ζωή όπως και στις μπίζνες υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μην είσαι νικητής! Να ξεχάσεις τον ΣΚΟΠΟ!
Πίσω από κάθε απίθανο άθλο, πίσω από τις πιο τολμηρές και φανταστικά απίστευτες περιπέτειες υπάρχει πάντα ένα και μόνο ένα άτομο και το «Όνειρο» του! Ο ιδρυτής, ο οραματιστής αυτός, μονάχα αυτός, και μόνο η δική του Σκέψη, ο δικός του Νους, το δικό του «Όνειρο» έχει επιτρέψει την ύπαρξη εκείνου του κόσμου, και μόνο το δικό του «Όνειρο» τον τρέφει και τον συντηρεί.

Στην ψυχολογική κατάσταση ενός νικητή οτιδήποτε έξω από το Νου του είναι αργές και άκαμπτες τεχνικές! Στις αποφάσεις, στις επιλογές απαιτείται μια έκτη αίσθηση η «ενόραση» και μια έβδομη το «όνειρο» -στην πραγματικότητα δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση δεν υπάρχει καμιά επιλογή!

Το «Όνειρο», ο Στόχος καθοδηγεί και κατευθύνει κάθε απόφαση! Το «Όνειρο» είναι ο Στόχος του, είναι ο ίδιος του ο Εαυτός! Το εισιτήριο για την Ελευθερία του! Το Όραμα του δημιουργεί την πορεία του, δεν έχει ανάγκη να επιλέξει κατεύθυνση, το «Όνειρο» είναι το μονοπάτι! Αυτός και οι Σκέψεις του είναι η κατεύθυνση, ο δημιουργός του «Ονείρου» που παίρνει μορφή στον Νου του και μετά υλοποιείται στο φυσικό Σύμπαν!
Ο Σκοπός, το «Όνειρο» είναι κάτι που τοποθετείς ανάμεσα στον εαυτό σου και στην ζωή σου!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: