ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

17 Ιουλ 2017

"Να γίνεις εσύ Σπίτι για τους άλλους!"

Το μόνο που ζητά ο Αρχάγγελος από τον άνθρωπο είναι να έχει χαρά!

Tο πιο μεγάλο δώρο του Θεού είναι του αυτοπροσδιορισμού! Το δικαίωμα να επιλέγεις τι θέλεις να είσαι! 

Υπάρχουν σιωπές γεμάτες άστρα! Αγαπημένες! Ανθισμένες νύχτες προσευχής και Παρουσίας! 
*
Dolce vita στις εκκλησιές και στα μοναστήρια!
Αγαπώ τους απλούς λαϊκούς παπάδες με τον ζήλο και το καρδιακό βλέμμα! Τις αθώες εικόνες στα ξωκκλήσια, την μυρωδιά από λιβάνι, τις συνεχείς γιορτές και πανηγύρια… Και βέβαια εκείνες τις σπάνιες Συναντήσεις με θεοφόρους… 

Από την Βαβέλ του νου και των ιδεολογημάτων γλυτώνεις μόνο αν αφουγκραστείς την ψυχή σου! Βαθειά, πολύ βαθειά παίζεται αυτό που παίζεται! 

Εσύ υπηρετείς την ζωή και η ζωή σε φροντίζει! (Ζωή = Θεός) 
*
Δεν υπάρχει correct αλλά ό,τι λειτουργεί σε σένα!
Άπειρα τα νήματα του Θεού για να πιάσεις αυτό που σου είναι προσιτό! 

Ο Θεός θα σε ευεργετήσει μέσα από τον δρόμο που τον περιμένεις και τον αναζητάς! All roads are good! 

Η χαρά είναι το ιερό σου δικαίωμα!
*
Κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου! 
Υπήρχε μέσα στο ναό των Βλαχερνών μέχρι το έτος 820 μ.Χ! 
***
Κάθε πρόβλημα είναι και ένα εφαλτήριο!
Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό. Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε. Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε. Ήταν κάτι καταπληκτικό! Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, κι αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι με το γαϊδούρι να έχει φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού.
Ηθικό δίδαγμα: Η ζωή μπορεί να φέρει σε σας πολλές φτυαριές από σκουπίδια μέσα στο πηγάδι της ζωής σας. Να θυμάστε όμως πως κάθε ένα από τα προβλήματά σας αυτά είναι ένα εφαλτήριο! Μπορούμε να βγούμε από τα βαθύτερα πηγάδια απλά με ένα τίναγμα. Πατάμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε ένα βήμα πάνω!
από Stelios Nikolaides

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: