ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

17 Ιουλ 2017

Οι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχείς με την δυστυχία τους!

 Αναρωτιέμαι μερικές φορές, εάν εξαφανιζόταν η δυστυχία τους, τι θα έκαναν; Τους βοηθάς να βγουν από το ένα πράγμα, και έχουν έτοιμο κάτι άλλο, λες και υπάρχει μια βαθιά προσκόλληση στην δυστυχία! Κερδίζουν κάτι από αυτήν, είναι μια επένδυση που αποδίδει.

Ποια είναι η επένδυση; Η επένδυση είναι πως όταν το παπούτσι δεν ταιριάζει στο πόδι σου, όταν σε χτυπάει, αισθάνεσαι περισσό­τερο ότι υπάρχεις. Όταν το παπούτσι σού ταιριάζει κανονικά, απλώς χαλαρώνεις. Εάν το παπούτσι ταιριάζει κανονικά, όχι μόνο ξεχνάς το πόδι αλλά εξαφανίζεται και το “εγώ”. Δεν μπορεί να υπάρχει το “εγώ” μαζί με μια ευδαιμονική συνείδηση! Αδύνατον!

Μόνο με έναν δυστυχισμένο νου μπορεί να υπάρχει το “εγώ”· Το “εγώ” δεν είναι παρά ένας συνδυασμός όλων των δυστυχιών.
Έτσι, εάν είστε πραγματικά έτοιμοι να εγκαταλείψετε το “εγώ”, μόνο τότε θα εξαφανιστούν οι δυστυχίες σας. Διαφορετικά θα συνεχί­ζετε να δημιουργείτε νέες! Κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει, επειδή βρίσκεστε σε ένα μονοπάτι αυτοκαταστροφής, αυτοματαίωσης.

Στραφείτε μέσα σας, ρωτήστε τον εαυτό σας και θα δείτε ότι όλες οι δυστυχίες σας υπάρχουν επειδή εσείς τις υποστηρίζετε! Χωρίς την υποστήριξή σας τίποτε δεν μπορεί να υπάρξει! Υπάρχει, επειδή του δίνετε ενέργεια· εάν δεν του δίνετε ενέργεια, δεν μπο­ρεί να υπάρξει.
Και ποιός σας αναγκάζει να του δώσετε ενέργεια; Ακόμη και όταν είστε λυπημένοι χρειάζεται ενέργεια, επειδή χωρίς την ενέρ­γεια δεν μπορείτε να είστε λυπημένοι. Για να προκαλέσετε την εμ­φάνιση του φαινομένου της λύπης, θα πρέπει να δώσετε ενέργεια. Γι’ αυτό μετά την λύπη αισθάνεστε διαλυμένοι, αποστραγγισμένοι. Τι συνέβη; Στην κατάθλιψη δεν κάνατε τίποτε, απλώς ήσασταν λυπημένοι· γιατί αισθάνεστε τόσο διαλυμένοι και αποστραγγισμέ­νοι; Θυμηθείτε ότι όλα τα αρνητικά συναισθήματα χρειάζονται ενέρ­γεια· σας αποστραγγίζουν. Και όλα τα θετικά συναισθήματα και οι θετικές στάσεις είναι γεννήτριες ενέργειας· παράγουν περισσό­τερη ενέργεια, ποτέ δεν σε αποστραγγίζουν.

Όταν είστε ευτυχισμένοι, ξαφνικά ολόκληρος ο κόσμος ρέει προς το μέρος σας με ενέργεια, ολόκληρος ο κόσμος γελάει μαζί σας. Οι άνθρωποι έχουν δίκιο όταν λένε πως «Όταν γελάς, ολόκληρος ο κόσμος γελάει μαζί σου. Όταν κλαις, είσαι μόνος σου!»

Όταν είστε θετικοί, ολόκληρη η ύπαρξη συνεχίζει να σας δίνει περισσότερα, επειδή όταν είστε χαρούμενοι ολόκληρη η ύπαρξη είναι ευτυχισμένη μαζί σας.
Δεν είστε βάρος, είστε ένα λουλούδι· δεν είστε πέτρα, είστε πουλί! Ολόκληρη η ύπαρξη αισθάνεται ευτυχής για εσάς. Όταν είστε σαν πέτρα, όταν κάθεστε σαν νεκροί με την λύπη σας νταντεύοντας την κανείς δεν είναι μαζί σας. Κανείς δεν μπορεί να είναι μαζί σας. Απλώς δημιουργείτε ένα κενό ανά­μεσα σ’ εσάς και στην ζωή. Τότε οτιδήποτε κι αν κάνετε θα πρέπει να εξαρτηθεί μόνο από την δική σας πηγή ενέργειας. Θα είναι απο­στραγγισμένο. Σπαταλάτε την ενέργειά σας, αποστραγγίζεστε από την ίδια την ανοησία σας. Αλλά το θέμα είναι πως όταν είστε λυπημένοι και αρνητικοί, αισθάνεστε περισσότερο το εγώ.

Όταν είστε χαρούμενοι, σε ευ­δαιμονία, εκστατικοί, δεν αισθάνεστε το εγώ!
Όταν είστε χαρού­μενοι και εκστατικοί, δεν υπάρχει “εγώ”. Έχετε δημιουργήσει μια γέφυρα με την ύπαρξη, δεν είστε αποκομμένοι· είστε μαζί. Όταν είστε λυπημένοι, θυμωμένοι, άπληστοι, απλώς κινείστε μέσα στον εαυτό σας και απολαμβάνετε τις πληγές σας και τις κοιτάζετε ξανά και ξανά, παίζετε με τις πληγές σας, προσπαθείτε να γί­νετε ένας οσιομάρτυρας, υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σ’ εσάς και στην ύπαρξη. Μένετε μόνοι! Και εκεί θα αισθανθείτε το “εγώ”. Και όταν αισθάνεστε το “εγώ”, ολόκληρη η ύπαρξη αισθάνεται ότι είναι εχθρική προς εσάς. Όχι πως είναι πραγματικά εχθρική· απλώς φαίνεται να είναι. Εάν αισθάνεστε ότι όλοι είναι εχθροί σας, θα συμπεριφέρεστε με τέτοιον τρόπο που όλοι θα πρέπει να γίνουν εχθροί σας! Όταν αποδέχεστε την Φύση και διαλύεστε μέσα της, κινείστε μαζί της. Το τραγούδι του Όλου είναι το τραγούδι σας, ο χορός του Όλου είναι ο χορός σας. Δεν είστε πλέον διαχωρισμένοι από αυτό.
από Stelios Nikolaides
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: