ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

18 Σεπ 2016

Στην ορθόδοξη Λειτουργία βρήκα ακριβώς όσα έψαχνα σε μία θρησκεία!

Η Αμερικανίδα, ιρλανδικής καταγωγής καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών Μαριάν Μακντόναλντ ανέβασε στο internet όλη την ελληνική γραμματεία από τον Όμηρο έως το Βυζάντιο!  (httpwww.tlg.uci.edu) 
Έχει ωφελήσει το έθνος μας όσο δεν θα μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν ότι μπορούν όλες οι ακαδημίες, τα υπουργεία και διάφοροι αστοιχείωτοι ιδιώτες!

Το 1972 δώρισε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Ιρβάιν 1.000.000 δολάρια για να ξεκινήσει το πρόγραμμα! Αυτό το έργο ονομάστηκε 
Thesaurus Linguae Graecae (TLG).

     Οι Δελφοί είναι τόπος ιερός! Στ’ αλήθεια είναι ο ομφαλός του κόσμου!

Μπορούν η αρχαία ελληνική λογοτεχνία, η φιλοσοφία και το δράμα να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητα μας, να την βελτιώσουν, να μας οδηγήσουν στην ευτυχία ή απλώς αποτελούν «χόμπι» των ειδικών;
Δεν είναι χόμπι! Είναι ο αληθινός τόπος μας. Αποτελούν την οδό στην σωτηρία του μυαλού και της ψυχής!

Ολόκληρη η φιλοσοφία της Δύσης είναι υποσημειώσεις στον Πλάτωνα!
Alfred NorthWhitehead

Βαπτιστήκατε χριστιανή ορθόδοξη πριν από μερικά χρόνια! Γιατί πήρατε την απόφαση να κάνετε μια τόσο σημαντική κίνηση;
Βαφτίστηκα Ειρήνη! Η ειρήνη είναι ευλογία αλλά και ευχή! Ήμουν μέλος της ελληνικής κοινότητας επί χρόνια και θεωρώ τους Έλληνες μέλη της οικογένειάς μου!

Επίσης, αντιλήφθηκα την διατήρηση και την διάσωση της ελληνικής γλώσσας και μουσικής μέσω της ορθόδοξης Λειτουργίας- ακριβώς όσα έψαχνα σε μία θρησκεία!

Η αρχαία ελληνική λογοτεχνία είναι μια ανεκτίμητη κληρονομιά της ανθρωπότητας!

Και η λύση ποια είναι;
Λιγότερη απληστία, λιγότερη διαφθορά, περισσότερη τιμιότητα και σκληρή δουλειά. Κι αυτό είναι παγκόσμιο αιτούμενο, όχι μόνο ελληνικό.

Συμφωνείτε με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η Γερμανία στην Ελλάδα;
Όχι. Φρονώ ότι, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η Γερμανία καθοδηγείται από την απληστία και δεν έχει την υπομονή να εργαστεί προς μια αληθινά βιώσιμη λύση για την τόσο σημαντική πατρίδα σας!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: