ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

9 Σεπ 2016

Η κοινωνία δεν σε διδάσκει ποτέ να παρατηρείς!

Γιατί καταπιέζει τόσα πολλά πράγματα ο άνθρωπος και χάνει την υγεία του; Διότι η κοινωνία σε διδάσκει να ελέγχεις, όχι να μεταμορφώνεις, και ο τρόπος για την μεταμόρφωση είναι εντελώς διαφορετικός! Καταρχάς, δεν είναι καθόλου ο τρόπος του ελέγχου, είναι ακριβώς το αντίθετο!
Όταν ελέγχεις, καταπιέζεις, όταν μεταμορφώνεις, εκφράζεις!
Δεν υπάρχει όμως λόγος να εκφράζεις κάτι πάνω σε κάποιον άλλο, γιατί εκείνος ο «κάποιος άλλος» δεν έχει σχέση! Την επόμενη φορά που νιώθεις θυμό, πήγαινε και τρέξε γύρω από το σπίτι επτά φορές κι έπειτα κάθισε κάτω από ένα δέντρο και παρατήρησε, πού έχει πάει ο θυμός! Μην τον ρίχνεις πάνω σε κανέναν!
Ο θυμός είναι ένας νοητικός εμετός!
Το πρώτο πράγμα για την μεταμόρφωση είναι να εκφράσεις τον θυμό, όχι όμως πάνω σε κάποιον! Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να έχεις επίγνωση!

Η κοινωνία δεν σε διδάσκει ποτέ να παρατηρείς, γιατί όταν παρατηρεί κάποιος, είναι εντελώς ανοικτός!

Η κοινωνία σού μαθαίνει πώς να κλείνεσαι, πώς να κλείνεις τον εαυτό σου -να μην επιτρέπεις να υπάρχει ούτε καν ένα μικρό παράθυρο από όπου μπορεί να βγει κάτι έξω! Να θυμάσαι όμως: όταν δεν βγαίνει τίποτε έξω, δεν μπαίνει και τίποτε μέσα!

Η ευαισθησία αναπτύσσεται μαζί με την επίγνωση!
Με τον έλεγχο, γίνεσαι νωθρός και πεθαμένος!  Δεν σε επηρεάζει τίποτε, ούτε η προσβολή ούτε η αγάπη! Η κοινωνία σε διδάσκει να ελέγχεις και να κατακρίνεις!

Και το σεξ είναι το πιο ζωντανό πράγμα -αναγκαστικά είναι! Αποτελεί την πηγή! Και ο θυμός είναι επίσης ένα πολύ ζωντανό πράγμα, διότι αποτελεί προστατευτική δύναμη! Ο θυμός είναι πολύ ωραίος, το σεξ είναι πολύ ωραίο! Αλλά τα ωραία πράγματα μπορεί να ασχημύνουν! Εξαρτάται από σένα! Αν τα κατακρίνεις, ασχημαίνουν! Αν τα μεταμορφώνεις, γίνονται θεϊκά!

Ο θυμός, αν μεταμορφωθεί, γίνεται ευσπλαχνία -διότι η ενέργεια είναι η ίδια! Κάθε βούδας είναι ευσπλαχνικός: από πού προέρχεται η ευσπλαχνία του; Πρόκειται για την ίδια ενέργεια που πήγαινε στον θυμό! Η ίδια ενέργεια μεταμορφώνεται σε ευσπλαχνία!

 Από πού προέρχεται η αγάπη; Κάθε βούδας είναι γεμάτος αγάπη! Ο Ιησούς είναι αγάπη! Η ίδια ενέργεια που πάει στο σεξ γίνεται αγάπη!

Να θυμάσαι λοιπόν, αν κατακρίνεις ένα φυσικό φαινόμενο, γίνεται εκείνο δηλητηριώδες, σε καταστρέφει, γίνεται καταστροφικό και αυτοκτονικό!

Αν το μεταμορφώσεις, γίνεται θεϊκό, γίνεται δύναμη Θεού, γίνεται ελιξίριο! Μέσω αυτού φτάνεις στην αθανασία, σε μια ύπαρξη δίχως θάνατο! Χρειάζεται όμως μεταμόρφωση!
Osho

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: