ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Σεπ 2016

ΚΒΑΝΤΙΚΗ-ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δεν θεραπεύεσαι από το τραύμα και κανείς δεν σε θεραπεύει! Απλώς επανασυνδέεσαι με αυτό το ιερό μέρος του εαυτού σου που ποτέ δεν τραυματίστηκε, ποτέ δεν πληγώθηκε, ποτέ δεν καταστράφηκε! Ο Αληθινός σου εαυτός είναι πλήρης και αδιάλειπτα παρών, αθώος και ελεύθερος!

Δεν είναι κάποιος προορισμός, είσαι Εσύ, ζωντανός κι αφυπνισμένος στην παρούσα στιγμή! Γνώρισε τον εαυτό σου ως το Απόλυτο κι επίτρεψε όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα να κινούνται μέσα από σένα, όσο έντονα και άβολα μπορεί να είναι! Οι μορφές περνούν, πάντοτε περνούν και παραμένεις Εσύ! Δεν μπορείς να πάθεις τίποτε, είσαι άφθαρτος και άτρωτος! 
Τζεφ Φόστερ
*
Θα χάσουμε αν αποκηρύξουμε το ελληνικό στοιχείο μέσα μας! Και για όσους νομίζουν ότι δεν είναι κάτι το σπουδαίο, επιδιώκοντας να μας ελαφρύνουν από αυτό το «νοσταλγικό φορτίο», τους ρωτώ: Αν αποκηρύτταμε το ελληνικό στοιχείο τι θα κερδίζαμε; Θα μπορούσε αυτή η απώλεια να δικαιολογηθεί και να αντισταθμιστεί από την προοπτική κάποιου ενδεχόμενου κέρδους; Στο όνομα τίνος προτείνεται η ταφή του Ελληνισμού; Ειλικρινά αυτό που πιστεύω ότι κάνει ένα πολιτισμό μεγάλο, είναι η ικανότητά του να εξελίσσεται και να εμπνέει κάτι το καινούριο! Και αυτό ακριβώς μας έχει αφήσει η Ελλάδα!

Η Ελλάδα ως κληρονομιά, ως πρόκληση και ως θέληση, ανέκαθεν μας ωθούσε στο να γίνουμε καλύτεροι! Και ξεχνώντας την, αφαιρώντας από τις επόμενες γενιές την ευκαιρία να γνωρίζουν το κληροδότημα και την στάση της, θα ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα, να οικοδομηθεί μελλοντικά ένας κόσμος διαφορετικός! Κάτι που να μην είναι απλώς το διεστραμμένο προϊόν της καταπίεσης και του ψεύδους!
Perdo Olalla, ελληνιστής.
Κατά την Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία και εναντιώθηκε!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: