ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Σεπ 2016

Ερμής ο Τρισμέγιστος: Ο Επίγειος άνθρωπος δημιουργήθηκε για ένα σκοπό μέσα από την εξέλιξη του!

Σύμφωνα με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο οι άνθρωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με τον υλικό κόσμο και την καθημερινότητα, έχουν γεννηθεί για να εκπληρώνουν έναν και μόνο σκοπό! Αυτοί οι άνθρωποι δεν θεωρούνται κατώτεροι, λόγω της θνησιμότητας τους, αφού συνεχώς ενσαρκώνονται στον υλικό κόσμο, αλλά λόγω της θνησιμότητας αυτής είναι και οι καταλληλότεροι για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού που έχουν: να φροντίζουν τα επίγεια πράγματα και τα ουράνια! Γι’ αυτό διαμορφώθηκε ο κόσμος από διπλή ύλη, ώστε παντού να υπάρχει η ζωή και να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να δει όλη την δημιουργία του Θεού, από την κατώτερη φύση έως την ανώτερη! 

Ο πρώτος Θεός είναι ο κύριος της αιωνιότητας, ο δεύτερος θεός είναι ο κόσμος, και ο τρίτος θεός είναι ο άνθρωπος!

Ο Θεός είναι ο δημιουργός του κόσμου καθώς και όλων όσων ενυπάρχουν σε αυτόν! Ο Θεός συγκυβερνάει τα πάντα μαζί με τον άνθρωπο, ο οποίος είναι κυβερνήτης του κόσμου που έχει δημιουργηθεί από τον Θεό! 
Αν λοιπόν ο άνθρωπος εκπληρώσει τα καθήκοντα του που έχει αναλάβει, δηλαδή την υποχρέωση για φροντίδα, τότε πετυχαίνει να αποτελεί ο ίδιος και ο κόσμος στολίδι ο ένας για τον άλλον! Έτσι ο "κόσμος" δείχνει να έχει πάρει αυτή την διπλή φύση του ανθρώπου!

Όταν λοιπόν ο άνθρωπος γνώρισε τον ίδιο του τον εαυτό, γνώρισε και τον κόσμο, και έτσι θυμήθηκε ποια είναι η δική του εικόνα και αναγνώρισε ποια πρέπει να χρησιμοποιήσει, ποια πρέπει να υπηρετήσει!

Αποδίδει ο άνθρωπος λοιπόν μεγάλες ευχαριστίες και εγκώμια στον Θεό, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα του, και δεν αγνοεί ότι ο ίδιος αποτελεί την δεύτερη εικόνα του Θεού ο οποίος έχει δύο εικόνες: τον κόσμο και τον άνθρωπο!

Ο άνθρωπος λοιπόν, το ένα μέρος του αποτελείται από ψυχή και νου, πνεύμα και λογική ως ανώτερα στοιχεία, μπορεί να χαρακτηριστεί θεός και να εισέλθει στον ουρανό. 

Το άλλο μέρος του ανθρώπου, είναι υλικό, κοσμικό, αποτελείται από φωτιά και γη, νερό και αέρα, έτσι ως θνητός παραμένει στην γη για να μη μπορεί να παρατήσει όλα τα επίγεια που ανατέθηκαν στην δική του φροντίδα! Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος διαμορφώθηκε ιδεατά κατά ένα μέρος θεός και κατά ένα μέρος θνητός, ενωμένος σε ένα σώμα!
 
Για τον άνθρωπο με διπλή φύση αποτελεί κανόνα πρώτα η ευσέβεια και στην συνέχεια η αγαθότητα!

Αυτή η αγαθότητα επιφέρεται αν ενέχει την δύναμη της περιφρόνησης απέναντι στον πόθο για όλα τα ακατάλληλα πράγματα. 

Για να αποτελεί ο άνθρωπος πλήρες ον, έτσι τον έχει διαμορφώσει ο Θεός ώστε να αποτελείται και στα δύο

Ανταμείβεται ο άνθρωπος σύμφωνα με αυτά που θα προσφέρει στην βούληση του Θεού, όπως ανταμείφθηκαν και οι πρόγονοι μας (Χρυσόν Γένος των Ανθρώπων). 

Δηλαδή, αφού αποστρατευτούμε και απαλλαχτούμε από την φροντίδα και επιτήρηση του επίγειου κόσμου, αφού απαλλαγούμε από τα δεσμά της θνητής μας φύσης, να μας παραδώσει αγνούς και καθαγιασμένους στην ανώτερη μας φύση, την θεϊκή! Aυτή είναι η ανταμοιβή για όσους είναι ευσεβείς προς τον Θεό και φροντίζουν για τα επίγεια!

Αντιθέτως για όσους ανθρώπους έζησαν ασεβή ζωή, απαγορεύεται να επιστρέψουν στον ουρανό, και τους επιφυλάσσεται μια επαναφορά στην ζωή μέσα σε άλλα σώματα, που τους αξίζουν (έως και ανάξια να διαθέτουν ανθρώπινη ψυχή!)

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: