ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Σεπ 2016

Το γέλιο ενεργοποιεί παρόμοια εγκεφαλικά κύματα με αυτά που ενεργοποιούνται με τον διαλογισμό!

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι διαφορετικά ερεθίσματα παράγουν διαφορετικούς τύπους εγκεφαλικών κυμάτων!
Όταν οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν τα χιουμοριστικά βίντεο, ο εγκέφαλός τους παρουσίαζε υψηλά επίπεδα κυμάτων γάμμα, τα οποία είναι ίδια με αυτά που παράγονται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Όταν παρακολουθούσαν βίντεο πνευματικού περιεχομένου, ο εγκέφαλος παρουσίαζε υψηλότερα επίπεδα κυμάτων άλφα, δηλαδή παρόμοια με αυτά που παράγονται σε κατάσταση ηρεμίας!

Τα βίντεο με το δυσάρεστο περιεχόμενο προκάλεσαν ζώνες επίπεδων κυμάτων στον εγκέφαλο, παρόμοιες με εκείνες που εμφανίζονται όταν ένα άτομο αισθάνεται απομονωμένο κι απαθές ή δεν θέλει να βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση!

*
Το γέλιο αποτελεί μια μορφή άσκησης για τον εγκέφαλο!
Ανακαλύψαμε ότι το χιούμορ και το γέλιο διατηρούν ταλαντώσεις γάμμα υψηλού εύρους! Τα κύματα γάμμα είναι η μόνη συχνότητα που βρίσκεται σε όλα τα μέρη του εγκεφάλου! Αυτό σημαίνει ότι το χιούμορ εμπλέκει ολόκληρο τον εγκέφαλο! Πρόκειται δηλαδή για μια ολοκληρωτική εγκεφαλική εμπειρία με τα γάμμα κύματα και το χιούμορ να λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο με τον διαλογισμό! Το γέλιο αποτελεί μια μορφή άσκησης για τον εγκέφαλο! Η επίδραση αυτή είναι σημαντική, διότι επιτρέπει στο άτομο να σκέφτεται πιο καθαρά και να έχει πιο ολοκληρωμένες σκέψεις! Αποτελεί σημαντική αξία για όσους πρέπει ή θέλουν να επανεξετάσουν, να αναδιοργανώσουν ή να αλλάξουν διάφορες πτυχές της ζωής και των εμπειριών τους, κι αυτό θα τους κάνει να αισθάνονται περισσότερο συγκεντρωμένοι!
Δρ Berk
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: