ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

24 Σεπ 2016

Ό,τι είναι όμορφο είναι δικό μου! Ό,τι είναι καρδιακά ευφυές είναι δικό μου!

Όλοι όσοι εκφράζουν με όποιο τρόπο ομορφιά και καρδιακή ευφυΐα είναι Εαυτός μου! Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει νους και μη νους! Ας είναι όλα τα πράγματα ακριβώς όπως είναι!
*
Ας μην είμαι εγώ σήμερα ο κριτής Σου, Κύριε, και κρίνω ενάντιά Σου!
Ας μην προσπαθήσω να παρέμβω στην δημιουργία Σου και να την στρεβλώσω δίνοντάς της νοσηρές μορφές! Μέσα στην αγάπη δημιουργήθηκα και μέσα στην αγάπη θα παραμείνω για πάντα! Τι μπορεί να με φοβίσει, όταν αφήνω όλα τα πράγματα να είναι ακριβώς όπως είναι;
Μαθήματα Θαυμάτων
* 
Ο νους σου κάνει συνεχώς προβολές, προβάλλει τον εαυτό του!
 Ο νους σου επεμβαίνει συνεχώς στην πραγματικότητα, της δίνει χρώμα, σχήμα και μορφή, που δεν είναι δικά της! Ο νους σου δεν σου επιτρέπει ποτέ να δεις εκείνο που υφίσταται! Σου επιτρέπει να δεις μόνο εκείνο που θέλει να δει!

Το ενενήντα οκτώ τοις εκατό της πραγματικότητας μένει απέξω!
Και το δύο τοις εκατό που φτάνει σε σένα και στην ύπαρξη σου δεν είναι πια το ίδιο! Αναγκάζεται να περάσει από τόσα πολλά εμπόδια, αναγκάζεται να συμμορφωθεί με τόσα πολλά πράγματα, ώστε μέχρι να φτάσει ως εσένα, δεν είναι πια το ίδιο!

Διαλογισμός σημαίνει ότι βάζεις τον νου στην άκρη έτσι ώστε να μην αναμειγνύεται πλέον στην πραγματικότητα σου και να μπορείς να βλέπεις τα πράγματα έτσι όπως είναι!
Γιατί αναμειγνύεται ο νους; Γιατί τον νου τον δημιουργεί η κοινωνία! Είναι ο πράκτορας της κοινωνίας μέσα σου! Δεν βρίσκεται στην υπηρεσία σου, να το θυμάσαι! Είναι δικός σου ο νους, αλλά δεν είναι στην υπηρεσία σου, συνομωτεί εναντίον σου! Τον έχει προγραμματίσει η κοινωνία!

Υπάρχουν τρεις χιλιάδες θρησκείες πάνω στην γη, μεγάλες θρησκείες και μικρές θρησκείες και πολύ μικρές αιρέσεις και αιρέσεις επί αιρέσεων, τρεις χιλιάδες συνολικά! Υπάρχουν τρεις χιλιάδες είδη νου, τύποι νου, και η πραγματικότητα είναι μία, και η αλήθεια είναι μία!
Διαλογισμός σημαίνει: βάλε στην άκρη το νου και παρατήρησε! Το πρώτο βήμα, η αγάπη για τον εαυτό σου, θα σε βοηθήσει εξαιρετικά! Αγαπώντας τον εαυτό σου, έχεις καταστρέψει πολλά από εκείνα που εμφύτευσε μέσα σου η κοινωνία! Θα έχεις απελευθερωθεί περισσότερο από την κοινωνία και τον προγραμματισμό της!

Και το δεύτερο βήμα είναι: παρατήρησε, απλώς παρατήρησε! Ο Βούδας δεν λέει τι πρέπει να παρατηρείς! Τα πάντα! Όταν περπατάς, παρατήρησε το περπάτημά σου! Όταν τρως, παρατήρησε που τρως. Όταν κάνεις μπάνιο, παρατήρησε το νερό, το κρύο νερό που πέφτει πάνω σου, το άγγιγμα του νερού, την ψυχρότητα, το ρίγος που περνά τη σπονδυλική σου στήλη! Παρατήρησε τα πάντα, σήμερα, αύριο, πάντοτε!

Έρχεται τελικά η στιγμή που μπορείς να παρατηρείς ακόμη και τον ύπνο σου! Είναι αυτό το υπέρτατο στην παρατήρηση! Το σώμα αποκοιμιέται και παραμένει ξύπνιος κάποιος παρατηρητής, που παρατηρεί σιωπηλά το βαθιά αποκοιμισμένο σώμα! Αυτό είναι το υπέρτατο της παρατήρησης!
Προς το παρόν, ισχύει ακριβώς το αντίθετο: είναι ξύπνιο το σώμα σου, αλλά εσύ κοιμάσαι! Τότε θα είσαι ξύπνιος εσύ και θα κοιμάται το σώμα σου! Το σώμα χρειάζεται ανάπαυση, αλλά η συνειδητότητά σου δεν χρειάζεται ύπνο! Η συνειδητότητά σου είναι συνειδητότητα, είναι εγρήγορση, αυτή είναι η ίδια της η φύση!
Osho

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: